Vasaras pupiņu zupa ar zaļumiem un čili.

Nomērcē dažas saujas pupiņu, liek vārīties, kad tās tuvojās gatavībai, pievieno dažus nelielus, ripiņās sagrieztus jaunos burkāniņus, pēc brīža - saldo papriku, arī sagrieztu gabaliņos.

Kamēr tas viss vārās - noplaucē tomātus, novelk tiem mizu. Kad līdz zupas cieto sastāvdaļu gatavībai dažas minūtes - pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, pāris minūtes pavāra, pievieno sakapātas dilles, pētersīļus, sagrieztus lociņus un baziliku. Pievieno zaļumus, iemaisa, vāra ~ 1 minūti, tad uzliek vāku, nogriež uguni un tam visam ļauj ievilkties ~ 10 minūtes.

Piebildes sāli pievieno, kad pupiņas nāk gatavas, un šai zupai klāt liekams čili - vasarā vislabāk lietot svaigu asā pipara pāksti, tik daudz, lai asumiņu justu, ziemā var lietot kaltēto čili.

Pēc patikšanas klāt var likt krējumu, var arī nelikt. Ja gribas klāt maizīti - garšīgi Lāču saldskābā.

Iesūtīja: Anemone

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!