Tasty
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Melleņu zupai:
 
ūdens
ūdens
 
cukurs
cukurs
 
krustnagliņas
krustnagliņas
 
kanēļa standziņas
kanēļa standziņas
 
upeņu sula
upeņu sula
 
brendija vai konjakas
brendija vai konjakas
 
mellenes
mellenes
Klimpām:
 
milti
milti
 
ūdens
ūdens
 
piens
piens
 
ola
ola
 
sāls
sāls
 
cukurs
cukurs
 
rokfora siers
rokfora siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Slavenību receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Saldās zupas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarīgā melleņu zupa ar siera klimpām gardam saldēdienam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Melleņu zupa: Katlā ielej ūdeni, pievieno nedaudz cukura, krustnagliņas, kanēļa standziņu un uzvāra. Pievieno melleņu sulu.

    Aromātam un garšas pastiprināšanai pievieno nedaudz brendija vai konjaka, vārīšanās laikā alkohols izgaro, tā kā nav jābaidās, ka to ēdīs bērni.

    Zupu savāra un noņem no uguns. Atdzesē, līdz istabas temperatūrai, tad ievieto ledusskapī.

    Klimpas: sajauc miltus, ūdeni, pienu, olu, sāli un cukuru (pievieno nedaudz, jo garšai nav jābūt ne saldai, ne sāļai, bet neitrālai).

    Pievieno rīvētu sieru (2/3 masas un 1/3 siera).

    Atsevišķā katlā uzvāra ūdeni, kad ūdens verdošs, tad iemet nelielas klimpas un vāra līdz gatavs. Izņem ar putu karoti un atdzesē, katru klimpu atdala atsevišķi, ja klimpas iemet aukstā ūdenī, tad viņas ātrāk atdziest un nesalīp.

    Atdzesētu zupu lej šķīvī, ieliek klimpas un pasniedz.

    Iesūtīja: Siera kluba biedrs, restorāna Kaļķu vārtu kluba šefpavārs Ēriks Dreibans

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form