Vasarīgi Cēzara salāti ar grilētu vistu un grauzdiņiem baudīšanai dārzā
Foto: DELFI
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g vistas fileja
vistas fileja
2 TK
2 TK jūras sāls
jūras sāls
1 TK
1 TK malti pipari
malti pipari
2 TK
2 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
8 šķēles
8 šķēles kraukšķīga skābmaize (piemēram, ciabata)
kraukšķīga skābmaize (piemēram, ciabata)
 
olīveļļa pārziešanai
olīveļļa pārziešanai
4 gab.
4 gab. nelielas galviņas romiešu salāti
nelielas galviņas romiešu salāti
300 g
300 g ķirštomāti
ķirštomāti
150 g
150 g sarīvēts cietais siers
sarīvēts cietais siers
Mērcei:
80 g
80 g sarīvēts cietais siers
sarīvēts cietais siers
200 g
200 g majonēze
majonēze
2 gab.
2 gab. konservētu anšovu filejas
konservētu anšovu filejas
2 ĒK
2 ĒK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
2 TK
2 TK Vorčesteras mērce
Vorčesteras mērce
2 gab.
2 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
  • Dažādi salāti
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Siltai kopābūšanai piemājas terasē vai pagalmā piestāv uz grila gatavots ēdiens. Vai zināji, ka uz grila var pagatavot arī Cēzara salātiem nepieciešamos grauzdiņus? Uzgrilē vistu, maizīti grauzdiņiem, un liec salātus kārtu kārtās!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms ķerties pie gatavošanas, sāc ar grila iekuršanu, lai ilgi nebūtu jāgaida!

    Pagatavo mērci: visas nepieciešamās sastāvdaļas saliek traukā un sasmalcina ar rokas blenderi, lai veidojas vienmērīga masa. Atdzesē ledusskapī.

    Sagatavo vistu: filejām nogriež cīpslas. Pārkaisa ar sāli, pipariem un maltas paprikas pulveri un ļauj ievilkties ledusskapī 10 minūtes.

    Maizes šķēles apsmērē ar olīveļļu.

    Vistas filejas un maizes šķēles izkārto uz grila un cep aptuveni 4–5 minūtes no katras puses (tātad kopā vismaz 10 minūtes).

    Kad maize zeltaina, to noņem no grila, atliek malā nedaudz atdzesēties.

    Pārbauda, vai vistas filejas gatavas – ja, iedurot iesmiņu, gaļa nešķiet atsperīga, vistu var noņemt no grila. Ja šķiet, ka vajag vēl pacept, – grilē vēl 2–3 minūtes.

    Kad vista gatava, atliek to malā atpūsties kādu brītiņu.

    Grilēto maizi saplucina vai sagriež kubiņos.

    Atpūtināto vistas fileju sagriež plānās, garenās šķēlēs.

    Romiešu salātus sagriež palielos gabaliņos un izkārto lielā salātu šķīvī. Ķirštomātus sagriež uz pusēm, pārber pāri salātlapām. Virs salātiem izkārto vistas filejas šķēlītes un pārber ar rīvētu cieto sieru.

    Salātus pārlej ar pagatavoto Cēzara salātu mērci un pārkaisa ar maizes grauzdiņiem.

    "Tasty" padoms": ciabatas vietā vari izmantot arī aizvakardienas sviesta kruasānus – tos sagriež šķēlēs, apgrauzdē uz grila vai pannā un sagriež smalkākos grauzdiņos.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.