Vasarīgi salāti ar persikiem un garnelēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
2 gab.
2 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
90 g
90 g cukurzirņi
cukurzirņi
2 gab.
2 gab. pak čoi galviņas
pak čoi galviņas
2 ĒK
2 ĒK sakapātas piparmētras lapiņas
sakapātas piparmētras lapiņas
150 g
150 g tīģergarneles
tīģergarneles
150 g
150 g krabju gaļa
krabju gaļa
3 gab.
3 gab. persiki
persiki
2-4 gab.
2-4 gab. laima šķēles pasniegšanai
laima šķēles pasniegšanai
Mērcei:
1 gab.
1 gab. ķiploka daiva
ķiploka daiva
šķipsna
šķipsna čili pārslas
čili pārslas
 
1 cm gabaliņš ingvera sakne
1 cm gabaliņš ingvera sakne
2 gab.
2 gab. laims
laims
3 TK
3 TK muskovado cukurs
muskovado cukurs
1 ĒK
1 ĒK sojas mērce
sojas mērce
3 ĒK
3 ĒK saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādi salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarā jāizmēģina tūkstots un viens variants salātiem. Kad tad vēl, ja ne laikā, kad pieejamas tik daudz un dažādas svaigas dārza veltes? Šī recepte izceļas ar neparastu sastāvdaļu salikumu, kas ne tikai izskatās cēli, pasniegts uz šķīvja, bet arī garšo izcili vasarīgi.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms pagatavo mērci, sajaucot smalki sakapātu ķiploku ar čili pārslām, izspiestu laima sulu, cukuru, soju un saulespuķu eļļu. Burciņas saturu rūpīgi sakrata un atstāj ievilkties.

    Nomizo burkānus un sagriež smalkās strēmelēs vai sarīvē. Sarkano sīpolu nomizo un sagriež ripiņās. Seleriju kātu sagriež smalkākos gabaliņos. Persikus sagriež daivās.

    Visus dārzeņus sajauc lielā salātu bļodā ar pak čoi salātiem, piparmētru, cukurzirņiem.

    Uz pannas sviestā apcep garneles. Labu recepti garneļu apcepšanai var atrast šeit.

    Salātiem virspusē liek persikus, garneles, krabju gaļu. Pārlej ar pagatavoto mērci.

    Līdzīgus salātus var gatavot, garneles un krabju gaļu aizstājot ar prošuto.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form