Apzinos, ka teorētiski vasara vēl ir dažu nedēļu attālumā, tomēr vienmēr ir labi sagatavoties tam, kas mūs sagaida tuvākajā laikā. Kā zinām, vasara nāk roku rokā ar grilētiem ēdieniem, svaigiem dārzeņiem un garšaugiem - to visu atradīsiet šajos salātos: saldus tomātus, sulīgu vistu un aromātisku baziliku.

Katru reizi, kad mājās gatavojam ceptu vistu, es vienmēr pārliecinos, lai kāds gabaliņš paliktu pāri, un to izmantoju šajos brīnišķīgajos salātos. Kad vista jau izcepta un nonākusi ledusskapī, svarīgi ir to nosargāt no kārajiem mājinieku pirkstiem, kas pa laikam paver ledusskapja durvis, lai paskatītos, kas gards tajā atrodams uzkodām. Dažreiz pat esmu atstājusi dzeltenās uzlīmju lapiņas uz sagatavotās vistas gaļas kastītes ar draudiem katram, kas uzdrošināsies aiztikt manu dārgumu.

Kad arī jums izdevies savu vistu nosargāt, sajauciet to kopā ar sulīgiem tomātiem, atdzesētiem rīsiem un bazilika lapiņām, pievienojiet mērci, kas pagatavota no citrona sulas un olīveļļas. Tieši tik vienkārši ir šie salāti.

20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKolīveļļa2 ĒKcitronu sula250 gcepta vista340 gķiršu tomāti450 grīsi pēc garšassāls, pipari10 gbaziliks

Sagatavošana

1

Pagatavo salātu mērci, mazā bļodiņā kārtīgi sajaucot kopā olīveļļu un citrona sulu.

2

Vistu un tomātus liek lilā bļodā un sajauc kopā ar mērci. Noliek malā uz 15 minūtēm.

3

Pievieno rīsus un izmaisa. Pieber sāli un piparus pēc garšas.

4

Tieši pirms pasniegšanas pievieno svaigo baziliku. Pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!