
Gardie, gaisīgie un aromātiskie biezpiena pončiki. Tik vienkārši pagatavojami un piemēroti, ja vēlies kārumu gatavošanā iesaistīt arī ģimenes jaunākos locekļus. Sadaliet pienākumus, bērniem uzticot mīklas bumbiņu veidošanu, lai vēlāk tās pārvērstu gaisīgajos pončikos.
Bļodā iesit olu un viegli sakuļ, pievieno cukuru un biezpienu, labi izmaisa. Pievieno sodu un etiķi, vēlreiz samaisa.
Pa daļām iemaisa miltus, līdz veidojas vienmērīga mīkla.
Katliņā lej eļļu, vismaz astoņu centimetru augstumā, un karsē.
Sagatavo paplāti vai lielu šķīvi, to izklājot ar papīra dvieli.
Uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas ar miltainām rokām biezpiena mīklu saveļ bumbiņās.
Kad eļļa ir pietiekami karsta, pa porcijām cep pončikus, līdz tie peld pa virsu un kļuvuši zeltaini brūni.
Cepšanas laikā pončikus apgriež apkārt, lai bumbiņas apceptos abas puses.
Izceptos pončikus liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa.
Pasniedzot bumbiņas, apkaisa tās ar pūdercukuru.