Vecie, labie un pavisam vienkāršie biezpiena pončiki
Foto: Shutterstock
3.5714 21
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 ola
ola
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
200 g
200 g biezpiens
biezpiens
šķipsna
šķipsna dzeramā soda
dzeramā soda
1 TK
1 TK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
7 ĒK
7 ĒK milti
milti
 
eļļa (vārīšanai)
eļļa (vārīšanai)
 
pūdercukurs (pasniegšanai)
pūdercukurs (pasniegšanai)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Citi saldēdieni
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardie, gaisīgie un aromātiskie biezpiena pončiki. Tik vienkārši pagatavojami un piemēroti, ja vēlies kārumu gatavošanā iesaistīt arī ģimenes jaunākos locekļus. Sadaliet pienākumus, bērniem uzticot mīklas bumbiņu veidošanu, lai vēlāk tās pārvērstu gaisīgajos pončikos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā iesit olu un viegli sakuļ, pievieno cukuru un biezpienu, labi izmaisa. Pievieno sodu un etiķi, vēlreiz samaisa.

    Pa daļām iemaisa miltus, līdz veidojas vienmērīga mīkla.

    Katliņā lej eļļu, vismaz astoņu centimetru augstumā, un karsē.

    Sagatavo paplāti vai lielu šķīvi, to izklājot ar papīra dvieli.

    Uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas ar miltainām rokām biezpiena mīklu saveļ bumbiņās.

    Kad eļļa ir pietiekami karsta, pa porcijām cep pončikus, līdz tie peld pa virsu un kļuvuši zeltaini brūni.

    Cepšanas laikā pončikus apgriež apkārt, lai bumbiņas apceptos abas puses.

    Izceptos pončikus liek uz papīra dvieļa, lai notecētu liekā eļļa.

    Pasniedzot bumbiņas, apkaisa tās ar pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form