Vecmāmiņas ābolkūka ar cukurotu garoziņu
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Fantastiski gardu ābolkūku ar cukurotu mīklas garoziņu no vecmāmiņas recepšu pūralādes iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Kūkas formā ieklāj cepampapīru un kārtīgi iesmērē ar sviestu.

Sviestu ar cukuru sakuļ. Tad pa vienai pievieno un iekuļ olas. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa (masai jāsanāk pabiezai).

Mīklai pievieno nomizotus ābolus, kas sagriezti lielos gabalos.

Sagatavoto kūkas masu liek formā un šauj krāsnī.

Vecmāmiņas ābolkūka ar cukurotu garoziņu
Foto: Privātais arhīvs

Pēc 45 minūtēm izņem kūku no krāsns.

Vecmāmiņas ābolkūka ar cukurotu garoziņu
Foto: Privātais arhīvs

Dāsni pārziež ar sviestu, pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 5-10 minūtēm.

Vecmāmiņas ābolkūka ar cukurotu garoziņu
Foto: Privātais arhīvs

Vecmāmiņas ābolkūka ar cukurotu garoziņu
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form