Vecvecmammas kliņģeris
Foto: Shutterstock
3.7143 7
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg milti
milti
350 g
350 g sviests
sviests
250 g
250 g cukurs
cukurs
8 gab.
8 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
200 g
200 g rozīnes
rozīnes
10 g
10 g sāls
sāls
75 g
75 g raugs
raugs
400 g
400 g piens
piens
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Dažādas mīklas
  • Kliņģeri
  • Pasaules Virtuve
  • Vecvecmammas kliņģeris - kad kuplāks ciemiņu pulciņš gaidāms.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Raugu iemaisa siltā pienā, kam pievienots nedaudz cukurs. Atstāj, lai uzrūgst. Tikmēr puto sviestu ar cukuru, pakāpeniski, pa vienam pievienojot olu dzeltenumus. Pēc tam pievieno izsijātus miltus. Kārtīgi samīca, pievieno rozīnes (izmērcētas pienā, nosusinātas, apviļātas miltos).

    Ļauj uzrūgt - kādu stundu, pusotru, divas, jāskatās, kā rūgst (kas atkarīgs gan no rauga kvalitātes, istabas temperatūras, gan citiem faktoriem), bez tam mīkla ir trekna - rūgs ilgāk nekā pīrāgu mīkla.

    Uz pannas veido kliņģeri un atkal atstāj uzrūgt. Pārsmērē ar sakultu olu, uzber iepriekš sagatavotas drupačas (sviests, cukurs, milti).

    Cep 180 grādos 30 - 40 minūtes. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

    * Var likt klāt arī safrānu, ja grib.

    * Ja ir ģimene uz 4-6 cilvēkiem, tad iesaku taisīt pusporciju, jo tā sanāk pa visu pannu. Laikam šis daudzums domāts uz veco laiku krāsnīm un pannām.

    Iesūtīja: Okeaans

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form