Vegānā kabaču maize ar brūklenēm un saulespuķu sēklām
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
20 g
20 g maltas linsēklas
maltas linsēklas
750 g
750 g kabači
kabači
200 ml
200 ml sojas piens
sojas piens
10 g
10 g sausais raugs
sausais raugs
30 g
30 g cukurs
cukurs
50 g
50 g brūklenes
brūklenes
50 g
50 g saulespuķu sēklas
saulespuķu sēklas
300 g
300 g kukurūzas milti
kukurūzas milti
25 ml
25 ml eļļa
eļļa
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • "Kad rudens raža nāk mājās ne tikai pa durvīm, bet arī logiem, jāķeras pie neparastu sastāvdaļu kombinēšanas," stāsta Līva Immermane, kura iesūtījusi vegāniskās kabaču maizes recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Maltās linsēklas bļodiņā sajauc ar aptuveni 60 ml ūdens, atstāj savilkties un uzbriest.

    Uz smalkās rīves (tās, kura veido vissmalkākās skaidiņas, nevis putru) sasmalcina kabaci ar visu mizu un sēklām. Ja tajā ir lielas un cietas sēklas, tās vēlams izņemt, bet, ja sēklas ir vēl mīkstas un tās ir viegli sarīvēt, atstāj. Sarīvēto kabaci atstāj aptuveni uz 10 minūtēm, lai tas atsulojas.

    Katliņā uzsilda sojas pienu, tam pievieno cukuru un raugu, silda uz lēnas uguns, kamēr cukurs un raugs ir izšķīdis. Jāņem vērā, ka šķidrumu ar raugu nedrīkst uzvārīt, jo tad raugs nerūgs un savu funkciju nepildīs. Atstāj siltumā aptuveni uz 5 – 10 minūtēm, lai raugs sāk lēnām darboties.

    Sarīvētos kabačus kārtīgi nospiež. Jo masa sausāka, jo labāk. Nospiešanai vislabāk izmantot sietu vai marli. Sausajai kabaču masai pievieno sojas pienu ar raugu un cukuru, linsēklas, ogas un sēklas, šķipsniņu sāls, eļļu. Visu kārtīgi samaisa.

    Masai pievieno miltus. Var izmantot rīsu, kukurūzas vai auzu miltus – kā pašam labāk garšo. Lai pagatavotu bezglutēna maizi, izmanto bezglutēna miltu maisījumu.

    Mīklai jābūt stingrai, bet ne tik stingrai kā klasiskajai rauga mīklai, no kā gatavojam pīrāgus. Ja mīkla būs tik stingra, kā pīrāgu mīkla, maize būs ļoti sausa. Gatavo mīklu novieto siltā vietā un atstāj nedaudz uzbriest aptuveni 20 – 30 minūtes.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, mīklu ievieto ietaukotā formā un cep stundu, līdz tā kļūst viegli zeltaini brūna. Kad maize gatava, to izņem no krāsns un atdzesē.

    Ja ir vēlēšanās, šo maizi var pagatavot arī ar visēdājiem paredzētām sastāvdaļām, linsēklas aizvietojot ar divām olām, sojas pienu – ar govs pienu, bezglutēna miltu maisījumu – ar kviešu miltiem.

    Maize izdodas ļoti sulīga, maigie kabači tik labi sader ar spirgtajām ogām, ka to par labu atzīst arī četrkājaiņi.

    Vegānā kabaču maize ar brūklenēm un saulespuķu sēklām
    Foto: Privātais arhīvs

    Iesūtījusi: Līva Immermane

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form