Vegānās piparkūkas
Foto: Rimi labākai dzīvei
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g mandeļu milti
mandeļu milti
150 g
150 g samaltas dateles
samaltas dateles
120 g
120 g kokosa eļļa
kokosa eļļa
110 ml
110 ml kļavu vai bērzu sulas sīrups
kļavu vai bērzu sulas sīrups
0.5 TK
0.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
130 g
130 g speltas kviešu milti
speltas kviešu milti
2 ĒK
2 ĒK Piparkūku garšviela
Piparkūku garšviela
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemassvētku laiks bez piparkūkām ir teju neiedomājams. Kraukšķīgas, lielas, mazas, apgleznotas un citādi dekorētas – tās liekam uz galda un dāvinām tuviniekiem. Kad piparkūkas gatavojam paši, to patīkamais aromāts namu padara mājīgu un rada svētku noskaņu. Piparkūku gatavošanas veidi un garšvielu salikumi var būt ļoti dažādi. Ja vēlies šajos svētkos pagatavot jaunu piparkūku versiju, iedvesmojies no "Rimi" gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska piedāvātās receptes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    "Šo recepti es ieguvu no kāda laba drauga, kurš man pavēra citu skatu uz šī klasiskā Ziemassvētku našķa gatavošanu. Vegānās piparkūkas garšo vienlīdz labi, turklāt ir vienkāršāk pagatavojamas – mīkla nav jāplaucē, tikai jāsajauc," stāsta Normunds.

    Sajauc samaltas dateles ar mandeļu miltiem, pievieno kokosa eļļu (istabas temperatūrā) un sīrupu.

    Miltus sajauc ar cepamo pulveri un maltām piparkūku garšvielām.

    Sajauc visu kopā un cītīgi izmīca mīklu. Ietin cepampapīrā vai plēvē un liek ledusskapī uz nakti vai ilgāk.

    Ar piparkūku mīklu ir tā – jo ilgāku laiku tā nostāvas, jo vairāk garšu atraisās. Šai mīklai gan labāk nevajadzētu stāvēt ilgāk par nedēļu, jo tajā ir dateles, kas var saskābt.

    Karsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Izrullē mīklu un izspiež formiņas.

    Cep piparkūkas 10 minūtes, bet uzmana, lai neapdeg, jo mandeļu milti kļūst brūni ātrāk. Atdzesē un izgaršo.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form