"Auzu pārslas sniedz lielisku enerģijas devu dienai, tādēļ regulāri tās iekļauju ģimenes ēdienkartē," norāda vienkāršo un ātri pagatavojamo recepšu "Instagram" konta "tastyfood_lv" autore Maija Liepiņa. "Tā kā esmu mamma divgadīgai meitiņai, ikdienā dažādoju receptes, lai tās būtu ne tikai garšīgas, bet arī interesantas, un bērnam būtu vēlme pamēģināt."

Auzu pārslu groziņi ir lielisks veids, kā ieinteresēt bērnu, ļaujot izveidot pildījumu pēc savām vēlmēm un arī iesaistīt atvasi ēdiena tapšanā, to kopā izdekorējot. "Ļoti garda un veselīga recepte visai ģimenei, kas derēs arī cilvēkiem ar dažādām uztura nepanesamībām un alerģijām, jo groziņu sastāvs ir vegānisks," piebilst Maija.

Sastāvdaļu daudzums paredzēts sešu groziņu pagatavošanai.

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.banāns70 gpilngraudu auzu pārslas (Maija izmantoja "Herkulesa" pārslas)0.5 TKmalts kanēlis1 TKiizkausēta kokosriekstu eļļa2 TKcukura sīrups1 TKvaniļas aromatizētājs25 grozīnes riekstu krēms vai svaigas ogas

Sagatavošana

1

Banānu samīca, pievieno pārējās sastāvdaļas un sajauc.

2

Masu pilda kēksiņu formās, veidojot groziņus.

3

Cep 190 grādos aptuveni 15 minūtes un tad atdzesē.

4

Pēc atdzesēšanas groziņus var ēst tāpat, vai pildīt ar riekstu krēmu, mājas jogurtu, zemenēm un citām iecienītām piedevām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!