Vegāniskā mandeļu miltu kūka ar zemeņu krēma pildījumu
Foto: Publicitātes foto
1.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Gardas zemeņu kūkas recepti, kura noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem, iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veiklu tīklu "Elvi".

Vispirms izcep kūkas pamatni. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai, lipīgai konsistencei.

Ieklāj masu ar kokosriekstu sviestu ietaukotā cepamformā (neaizmirstot ietaukot arī formas malas). Cep apmēram 10 minūtes, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

Gatavo zemeņu krēmu. Viendabīgā masā sablendē zemenes, medu, kokosriekstu pienu, laima sulu un kokosriekstu sviestu. Iegūto masu pārlej katliņā, pievieno tai cieti, vaniļas esenci un agaragaru. Uzvāra un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk sabiezēt. Atdzesē, lai masa ir silta nevis karsta.

Lej sagatavoto zemeņu krēmu uz izceptās pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2–3 stundām.

Pirms pasniegšanas kūku izrotā ar šokolādi, zemenēm un bazilika lapām!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form