Foto: Publicitātes foto
Gardas zemeņu kūkas recepti, kura noderēs arī vegāniska uztura cienītājiem, iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veiklu tīklu "Elvi".
160Minūtes
20Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PAMATNEI:150 gmandeļu milti75 gauzu milti5 dateles2 ĒKkokosriekstu eļļa šķipsnasāls1 ĒKkakao pulveris ZEMEŅU KRĒMAM:200 gzemenes90 gmedus1 ĒKkokosriekstu eļļa2 ĒKlaima sula250 gkokosriekstu piens1 ĒKkukurūzas ciete1 ĒKagaragars pēc garšasvaniļas esence DEKORAM: zemenes bazilika lapas vegāniskā šokolāde

Sagatavošana

1

Vispirms izcep kūkas pamatni. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai, lipīgai konsistencei.

2

Ieklāj masu ar kokosriekstu sviestu ietaukotā cepamformā (neaizmirstot ietaukot arī formas malas). Cep apmēram 10 minūtes, izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

3

Gatavo zemeņu krēmu. Viendabīgā masā sablendē zemenes, medu, kokosriekstu pienu, laima sulu un kokosriekstu sviestu. Iegūto masu pārlej katliņā, pievieno tai cieti, vaniļas esenci un agaragaru. Uzvāra un turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sāk sabiezēt. Atdzesē, lai masa ir silta nevis karsta.

4

Lej sagatavoto zemeņu krēmu uz izceptās pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2–3 stundām.

5

Pirms pasniegšanas kūku izrotā ar šokolādi, zemenēm un bazilika lapām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!