Vegāniskā rabarberu plātsmaize
Foto: Zane Metla
0 0
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
1
1 paciņa sausā rauga
paciņa sausā rauga
150 ml
150 ml sojas piens vai ūdens
sojas piens vai ūdens
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2 glāzes
2 glāzes milti
milti
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
PILDĪJUMAM
500 g
500 g rabarberi
rabarberi
1
1 paciņa vegāniska krējuma vai putukrējuma aizvietotāja
paciņa vegāniska krējuma vai putukrējuma aizvietotāja
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
šķipsna
šķipsna kurkuma
kurkuma
pēc garšas
pēc garšas vegāniskais margarīns
vegāniskais margarīns
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Gardum gardu un sulīgu rabarberu plātsmaizi var izcept arī bez olām, sviesta un krējuma. Recepti iesaka Zane Metla.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo rauga mīklu: atsevišķā trauciņā ieber raugu, pievieno ēdamkaroti cukura un nedaudz silta ūdens. Kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 minūtēm.

    Saber kopā pārējās mīklas sastāvdaļas un kā pēdējo pievieno raugu. Mīklu kārtīgi samīca (ja mīkla liekas pārāk mīksta, mīcīšanas beigās var pievienot vēl nedaudz miltu).

    Bļodas malas ieziež ar eļļu un liek tajā gatavo mīklu. Mīklu apkaisa ar miltiem, pārklāj pāri dvielīti un atstāj rūgt. Rūgšanas process ilgst ap 45 minūtes. Ja grib paātrināt rūgšanu, iepriekš uzsilda gāzes plīti, tad, izslēdz un ievieto tajā sagatavoto mīklu.

    Mīklu izrullē plānu. No pāri palikušās mīklas uzrullē plātsmaizes maliņas. Nav obligāti, bet uz mīklas pamatnes var uzlikt nedaudz margarīna.

    Mīklas virsu bagātīgi nober ar rabarberiem.

    Trauciņā ielej vegānisko putukrējumu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kurkumu (krāsai), miltus. Visu kārtīgi samaisa. Masai vajadzētu nedaudz iebiezināties, bet joprojām būt lejamai. Iegūto šķidrumu pārlej pāri plātsmaizei. Nevajag uztraukties, ja nesanāk noklāt visu virsmu – tas notiks cepšanās procesā.

    Plātsmaizes virsu apber ar cukuru pēc garšas, plātsmaizes maliņas nosmērē ar eļļu un liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 35-40 minūtes.. Plātsmaize ir gatava, kad maliņas ir brūnas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form