Foto: Zane Metla
Gardum gardu un sulīgu rabarberu plātsmaizi var izcept arī bez olām, sviesta un krējuma. Recepti iesaka Zane Metla.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 paciņa sausā rauga150 mlsojas piens vai ūdens šķipsnasāls2 glāzesmilti3 ĒKcukurs2 ĒKeļļa500 grabarberi1 paciņa vegāniska krējuma vai putukrējuma aizvietotāja3 ĒKcukurs1 ĒKvaniļas cukurs3 ĒKmilti šķipsnakurkuma pēc garšasvegāniskais margarīns

Sagatavošana

1

Pagatavo rauga mīklu: atsevišķā trauciņā ieber raugu, pievieno ēdamkaroti cukura un nedaudz silta ūdens. Kārtīgi samaisa un atstāj uz 5 minūtēm.

2

Saber kopā pārējās mīklas sastāvdaļas un kā pēdējo pievieno raugu. Mīklu kārtīgi samīca (ja mīkla liekas pārāk mīksta, mīcīšanas beigās var pievienot vēl nedaudz miltu).

3

Bļodas malas ieziež ar eļļu un liek tajā gatavo mīklu. Mīklu apkaisa ar miltiem, pārklāj pāri dvielīti un atstāj rūgt. Rūgšanas process ilgst ap 45 minūtes. Ja grib paātrināt rūgšanu, iepriekš uzsilda gāzes plīti, tad, izslēdz un ievieto tajā sagatavoto mīklu.

4

Mīklu izrullē plānu. No pāri palikušās mīklas uzrullē plātsmaizes maliņas. Nav obligāti, bet uz mīklas pamatnes var uzlikt nedaudz margarīna.

5

Mīklas virsu bagātīgi nober ar rabarberiem.

6

Trauciņā ielej vegānisko putukrējumu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, kurkumu (krāsai), miltus. Visu kārtīgi samaisa. Masai vajadzētu nedaudz iebiezināties, bet joprojām būt lejamai. Iegūto šķidrumu pārlej pāri plātsmaizei. Nevajag uztraukties, ja nesanāk noklāt visu virsmu – tas notiks cepšanās procesā.

7

Plātsmaizes virsu apber ar cukuru pēc garšas, plātsmaizes maliņas nosmērē ar eļļu un liek cepties iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 35-40 minūtes.. Plātsmaize ir gatava, kad maliņas ir brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!