Foto: Valta Klints

Recepti iesaka bloga "Ēdamzāle" autore Maruta Rampāne, kā arī Vegānfestivāla, kas notiks jau 12. augustā, radošā komanda.

15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gsoja gabaliņos sāls vai dārzeņu buljona kubiņš rapšu eļļa cepšanai100 mlgaišā sojas mērce100 mltomātu sula100 mleļļa100 mlcitronu sulas, baltvīna etiķa vai ābolu etiķa ĒKsinepes TKčili pārslas1 paprika4 sīpoli4 ķiploka daiviņas pēc garšassāls un malti pipari neliels kāposts1 burkāns

Sagatavošana

1

Sagatavo dārzeņus: papriku sagriež plānās strēmelītēs, sīpolus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs, ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi. Kāpostus sagriež plānās strēmelītēs. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves.

2

Gatavo soju: sojas gabaliņus aplej ar aukstu ūdeni, pieber dāsnu šķipsnu sāls. Ja vēlas, pievieno buljona kubiņu. Uzliek vāku, liek katliņu uz uguns. Kad ūdens uzvārījies, samazina karstumu un atstāj soju vārīties 15 minūtes.

3

Kad soja gatava (to pārbauda, iegriežot ar nazi), noņem katliņu no plīts un atstāj soju ievilkties vēl 15 minūtes.

4

Tikmēr gatavo marinādi. Kārtīgi samaisa visas marinādes sastāvdaļas (var izmantot burciņu vai blenderi), pārlej pāri sagrieztajiem dārzeņiem, samaisa.

5

Kāpostus un burkānus pirms marinādes pievienošanas pārkaisa ar sāli, samaisa, ļauj 10 minūtes ievilkties un tad mīca ar rokām, līdz sāk izdalīties sula. Pievieno marinādi un samaisa.

6

Soju ņem ārā no katliņa, caur sietiņu rūpīgi nospiež lieko ūdeni.

7

Sojas gabaliņus liek lielā daudzumā sakarsētas eļļas un cep, līdz tie sāk viegli apbrūnēt, bet cenšas nepārcept pavisam kraukšķīgus un sausus.

8

Izceptos sojas gabaliņus liek uz papīra dvieļa, atdzesē, liek marinādē ar dārzeņiem un apmaisa . Ievieto ledusskapī vismaz uz stundu, vēlams uz nakti.

9

Sojšliks jau ir gatavs, tāpēc to vajadzēs tikai nedaudz pasildīt uz grila, lai tam piešķirtu dūmu garšu. Ja grilēšana nav paredzēta, soju var pasildīt uz pannas vai cepeškrāsnī. Salātus izmanto kā piedevu.

Lai labo garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!