Veģetārā lazanja ar baklažāniem
Foto: Shutterstock
2.0000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Izmēģini šī leģendārā itāliešu virtuves ēdiena veģetāro versiju, lai pārliecinātos, ka arī bez maltās gaļas var pagatavot fantastiski gardu lazanju.

Sagriež baklažānu gareniskā virzienā šķēlēs, apkaisa ar sāli, atstāj uz laiku. Noskalo, apsmērē ar olīveļļu, apcep un atliek malā uz papīra salvetēm.

Atlikušo eļļu sakarsē, pievieno smalki sagrieztus sīpolus. Cepina līdz top zeltaini, pievieno saspiestus ķiplokus, rupji sarīvētas selerijas un burkānu. Cep minūtes 3. Pievieno sagrieztu papriku, turpina vēl 3 minūtes.

Liek klāt tomātus, tomātu pastu, vīnu, etiķi un cukuru. Uzvāra, nogriež mazu uguntiņu un sautē stundu. Pievieno baziliku un iemaisa.

Pagatavo bešamela mērci. Izkausē pannā sviestu, pieliek miltus, viegli sabrūnina, lēnām pievieno pienu, maisa, lai nav kunkuļu.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Ietaukotā formā ielej nedaudz sarkano mērci, liek virsū lazanjas plāksnes. Būvē uz augšu no dažādām kārtām: sarkano mērci, spinātiem, baklažāniem un bešamela mērci, rīvētu sieru u.tt. Turpina likt, līdz forma pilna, nobeidzot ar bešamela mērces kārtu. Pārkaisa ar sieru un cep ~45 min.

Pirms sagriešanas atļauj nostāvēties 10-15 min.

::!recepete::

Iesūtīja: Vina

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form