Veģetārā lazanja ar baklažāniem
Foto: Shutterstock
2.0000 2
12 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. baklažāni
baklažāni
125 g
125 g olīveļļa
olīveļļa
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. seleriju sakne
seleriju sakne
1 gab.
1 gab. sarkana parika
sarkana parika
1 gab.
1 gab. lielā bundža konservētu tomātu
lielā bundža konservētu tomātu
2 ĒK
2 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
125 ml
125 ml sarkanvīns
sarkanvīns
1 ĒK
1 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
 
svaigs baziliks
svaigs baziliks
250 g
250 g lazanjas plāksnes
lazanjas plāksnes
400-500 g
400-500 g siers
siers
Bešamela mērcei:
60 g
60 g sviests
sviests
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
500 ml
500 ml piens
piens
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Dārzeņu ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izmēģini šī leģendārā itāliešu virtuves ēdiena veģetāro versiju, lai pārliecinātos, ka arī bez maltās gaļas var pagatavot fantastiski gardu lazanju.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež baklažānu gareniskā virzienā šķēlēs, apkaisa ar sāli, atstāj uz laiku. Noskalo, apsmērē ar olīveļļu, apcep un atliek malā uz papīra salvetēm.

    Atlikušo eļļu sakarsē, pievieno smalki sagrieztus sīpolus. Cepina līdz top zeltaini, pievieno saspiestus ķiplokus, rupji sarīvētas selerijas un burkānu. Cep minūtes 3. Pievieno sagrieztu papriku, turpina vēl 3 minūtes.

    Liek klāt tomātus, tomātu pastu, vīnu, etiķi un cukuru. Uzvāra, nogriež mazu uguntiņu un sautē stundu. Pievieno baziliku un iemaisa.

    Pagatavo bešamela mērci. Izkausē pannā sviestu, pieliek miltus, viegli sabrūnina, lēnām pievieno pienu, maisa, lai nav kunkuļu.

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Ietaukotā formā ielej nedaudz sarkano mērci, liek virsū lazanjas plāksnes. Būvē uz augšu no dažādām kārtām: sarkano mērci, spinātiem, baklažāniem un bešamela mērci, rīvētu sieru u.tt. Turpina likt, līdz forma pilna, nobeidzot ar bešamela mērces kārtu. Pārkaisa ar sieru un cep ~45 min.

    Pirms sagriešanas atļauj nostāvēties 10-15 min.

    ::!recepete::

    Iesūtīja: Vina

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form