Veģetārā pica uz tortiljām ar cukīni, sēnēm un sīpoliem
Foto: Shutterstock
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
250 g
250 g sēnes (šampinjoni, gailenes, baravikas u.c.)
sēnes (šampinjoni, gailenes, baravikas u.c.)
3 gab.
3 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
1 gab.
1 gab. cukīni
cukīni
4 gab.
4 gab. tortiljas
tortiljas
1 gab.
1 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
100 g
100 g tomātu mērce
tomātu mērce
1/2 TK
1/2 TK majorāns
majorāns
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
mazliet
mazliet ciedru rieksti
ciedru rieksti
 
baziliks dekorēšanai
baziliks dekorēšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Picas un karstmaizes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam vienkārši pagatavojamas picas darbadienu vakaram, kad virtuvē negribas pavadīt ilgu laiku. Uz tortiljas loksnēm izkārto viegli apceptas sēnes un cukīni, bet pēc tam – cepeškrāsnī iekšā. Nebūs nepieciešams pat jaukt picas mīklu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē pannu un uzlej uz tās nedaudz olīveļļu. Sēnes un cukīni sagriež plānās šķēlītes, ķiploka daiviņas saspiež. Visu liek uz pannas un pasautē sešas minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200oC.

    Divas cepamās pannas apklāj ar cepamo papīru un uz katras liek divas tortiljas lapas. Tās apgrauzdē aptuveni divas trīs minūtes. Pēc tam ņem laukā. Cepeškrāsni neizslēdz.

    Tomātu mērci sajauc ar majorānu un sāli. Uz katras tortiljas neapgrauzdētās puses uzsmērē aptuveni divas ēdamkarotes tomātu mērces.

    Uz katras nelielās picas izdala vienlīdzīgi apceptos dārzeņus. Picas liek uz cepamās pannas, cepeškrāsnī iekšā un cep aptuveni trīs četras minūtes.

    Gatavās picas ņem laukā, apkaisa ar šķēlītēs sagrieztu sīpolu, ciedru riekstiem un bazilika lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form