Foto: Shutterstock
Aromātiska un garda veģetārā soļanka, kuru gaļēdāji var papildināt ar kaut ko neveģetāru.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

eļļa1 sīpols2 burkāni4 kartupeļi2 skābēti gurķi4 ķiploka daiviņas4 smaržīgie pipari2 lauru lapas1 ltomātu sula

Sagatavošana

1

Katliņā ielej eļļu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno rupji sarīvētus vai salmiņos sagrieztus burkānus un apcep. Pielej tomātu sulu un pievieno kubiņos vai salmiņos sagrieztus kartupeļus.

2

Vāra līdz kartupeļi mīksti, kopā ar lauru lapām un smaržīgajiem pipariem . Sāli pagaidām neliek, jo daļa sāls būs no gurķiem. Pievieno caur spiedi izspiestus ķiplokus, salmiņos sagrieztus gurķus (ne marinētus, bet skābētus), olīvas un pavāra vēl 3 minūtes. Pārbauda sāls daudzumu, un zupa ir gatava!

3

Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem, iemaisot arī citrona šķēlītes.

Iesūtīja: jasmine

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!