
Dodoties baudīt atpūtu pie dabas krūts, jau laikus jāparūpējas par stiprinošu piknika maltīti! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā veģetāru sviestmaižu recepti rudenīgam piknikam.
Avokado notīra un sagriež apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Tāpat sagriež arī mocarelas sieru.
Uz katras maizes šķēles uzsmērē nedaudz (aptuveni 10 g) krēmsiera. Uz vienas maizes šķēles liek salātlapas, tām virsū – sagrieztu mocarellu, bet visam pa virsu – avokado šķēles, ko piespiež ar otro maizes šķēli.
Lai sviestmaizes būtu vieglāk transportējamas, tās var daļēji ietīt cepamajā papīrā, ko vienā sviestmaizes galā nostiprina ar skavotāju. Šādi iesaiņotas, maizītes neizjuks un saglabās savu izskatu!
Lai labi garšo!