Foto: Shutterstock
Pelmeņus gatavot mājās ir diezgan piņķerīgs un laikietilpīgs process, īpaši, ja nav speciālās pelmeņu formas, tomēr garša atsver visu! Šai reizei – poļu tradicionālie pierogi – pelmeņi ar kāpostiem un sēnēm! Pierogu pildījumam var izmantot arī vārītus kartupeļu masu, kas sajaukta ar biezpienu un ceptiem sīpoliem.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 glāzesmilti3 ĒKeļļa1 glāzeverdošs ūdens sāls PILDĪJUMAM:300 gskābēti kāposti150 gmarinētas meža sēnes1 sīpols2 ĒKeļļa dilles, sāls

Sagatavošana

1

Bļodā ber divas glāzes miltu, pievieno sāli un eļļu. Visu saberž ar rokām, pielej vienu glāzi verdoša ūdens un kārtīgi samīca - 7, līdz 10 minūtes. Sākumā mīkla ļoti līp pie rokām, tomēr, jo vairāk mīca, jo vijīgāka tā kļūst. Ik pa brīdim var pievienot vēl miltus. Iegūto mīklas piku pārsedz ar tīru dvielīti un atpūtina kādu pusstundu.

2

Tikmēr gatavo pildījumu. Sēnes un kāpostus sīki sasmalcina. Sīpolu notīra un sasmalcina, apcep eļļā.

3

Pannā pie sīpoliem pieber sagrieztās sēnes un kāpostus, visu vēlreiz viegli apcep, pievieno sāli, smalki sagrieztas dilles un rūpīgi samaisa.

4

Ķeras pie pierogu gatavošanas. Mīklu plāni izrullē, ar apaļu formu vai glāzi spiež aplīšus, uz katra no tiem liek nedaudz pildījuma. Mīklu aizloka un aizlipina malas, veidojot formu. Noskatoties īso video pamācību, iemācies neparastu paņēmienu pierogu aizlipināšanai.

5

Gatavos pierogus var vārīt vai cept uzreiz, bet var arī likt saldētavā, lai gatavotu citā reizē. Lai pierogi nesaliptu, tos kārto uz dēlīša un liek ar visu dēlīti saldētavā. Kad sasaluši, pārber maisiņā un atstāj saldētavā.

Poļi pierogus parasti pasniedz, pārlejot ar pannā izčurkstināta cauraudzīša (to iepriekš sagriež kubiņos) mērci un skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!