Veģetārie rīsu salāti ar avokado, tomātiem un sieru
Foto: Cook.me
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g rīsi
rīsi
 
ūdens
ūdens
100 g
100 g konservētas pupiņas, noliets šķidrums
konservētas pupiņas, noliets šķidrums
1
1 liels tomāts, sagriezts kubiņos
liels tomāts, sagriezts kubiņos
75 g
75 g Čedaras siers, sarīvēts
Čedaras siers, sarīvēts
50 g
50 g sīpolloki, sasmalcināti
sīpolloki, sasmalcināti
MĒRCEI
70 g
70 g augu eļļa
augu eļļa
55 g
55 g baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
1 ĒK
1 ĒK čili vai citi asie pipari, sakapāti
čili vai citi asie pipari, sakapāti
1/2 TK
1/2 TK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1
1 gatavs avokado, sagriezts kubiņos
gatavs avokado, sagriezts kubiņos
  • Dārzeņu salāti
  • Siera salāti
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārši pagatavojamos un atsvaidzinošos salātus vari pasniegt gan kā piedevu pamatēdieniem, gan kā pilnvērtīgu veģetāro maltīti, jo rīsi, pupiņas un avokado nodrošinās ilgstošu sāta sajūtu. Recepti iesaka kulinārijas portāls "Cook.me".

    Rīsus ber katliņā, pārlej ar ūdeni un novāra. Te atradīsi noderīgus padomus, kā izvārīt rīsus irdenus un aromātiskus.

    Rīsus atdzesē, bet bļodā, pievieno pārējās salātu sastāvdaļas: pupiņas, tomātus, sīpollokus, sieru un avokado.

    Gatavo mērci. Visas sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā un sakrata.

    Pārlej salātus ar mērci un apmaisa. Salātu bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un pirms pasniegšanas 30 minūtes atdzesē ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form