Vēja kūkas ar putukrējuma-biezpiena pildījumu kā bērnībā
Foto: Privātais arhīvs
2.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Kūciņām
240 ml
240 ml ūdens
ūdens
160 g
160 g milti
milti
125 g
125 g sviests
sviests
5 gab.
5 gab. olas
olas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
0.5 TK
0.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g biezpiens (0.5%)
biezpiens (0.5%)
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
150 g
150 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
0.5 glāze
0.5 glāze saldētas avenes
saldētas avenes
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ēdieni bērniem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Daudziem latviska garša saistās ar bērnību. Ar atmiņām, kā vecāki konditorejā nopirka kārumu. Bet tagad, pieaugušā vecumā, vari pagatavot gaisīgo un mīlēto vēja kūku, kas joprojām ir konditoreju topa produkts, savā virtuvē. Recepti iesaka gardēde Mārīte Eglīte.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā lej ūdeni, liec uz uguns, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un šķipsnu sāls.

    Sildi, līdz sviests izkusis un ūdens vārās, tad nogriez mazāku uguni.

    Iesijā miltus un iemaisi ar koka karoti.

    Kad mīkla savēlusies viendabīgas masas bumbā, ņem nost no uguns un ļauj atdzist 5 minūtes.

    Iemaisi pa vienai olai. Ja mīkla būs par karstu, olas sarecēs.

    Pildi konditorejas maisā un veido sev tīkamas formas.

    Cep 15 minūtes 180 grādu temperatūrā, tad samazini karstumu uz 150 grādiem un cep vēl aptuveni 15–20 minūtes.

    Gatavo pildījumu. Biezpienu sablendē vai izberz caur sietu, pieliec cukurus, pielej saldo krējumu un puto līdz biezai konsistencei.

    Beigās pieber saspiestas saldētās avenes, iemaisi un vari pildīt kūciņās.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form