Foto: Shutterstock
Vēja kūkas ar putukrējumu un pistācijām, kuras vienaldzīgu neatstās nevienu.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 glāzeūdens1 glāzekviešu milti100 gsviests5 gab.olas1 šķipsnasāls PUTUKRĒJUMS:2.5 glāzessaldais krējums 35%6 ĒKpūdercukurs DEKORAM: pistācijas

Sagatavošana

1

Gatavo plaucēto mīklu. Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

2

Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

3

Putukrējums. Atdzesētu saldo krējumu lej dziļā traukā un sakuļ. Putukrējumā uzmanīgi iemaisa pūdercukuru, masu pilda konditorejas maisiņā ar tievu, garu uzgali un noliek ledusskapī uz 20 - 25 minūtēm.

4

Vēja kūkas pārgriež uz pusēm uz apakšējās daļas liek plānas banānu šķēlītes, pa virsu uzspiež putukrējumu. Uzliek virsējo kārtu, nedaudz piespiež.

5

Vēja kūkas kārto uz šķīvja, pārlej ar kausētu šokolādi, dekorē ar sasmalcinātām pistācijām un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!