Vēja kūkas ar vārīto krēmu un banāniem
Foto: Shutterstock
3.7500 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze milti
milti
100 g
100 g sviests
sviests
5 gab.
5 gab. olas
olas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Vārītajam krēmam:
1 glāze
1 glāze pūdercukurs
pūdercukurs
200 g
200 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. olas
olas
0,5 glāze
0,5 glāze piens
piens
2 gab.
2 gab. gatavi banāni
gatavi banāni
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
 
sāls
sāls
Dekorēšanai:
 
tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Helovīna ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Citi saldēdieni
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Vēja kūkas ar vārīto krēmu un banāniem - būs katra gatavošanas mirkļa vērtas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām.

    Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.


    Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis (tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

    Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

    Vārītais krēms:

    Pienu ielej katlā, pievieno 1/3 pūdercukura, maisot karsē uz maza uguns, līdz pūdercukurs izkusis. Atdzesē.

    Olas sakuļ ar 2 ĒK pūdercukura un pa porcijām ielej piena masā.

    Sviestu sagriež gabaliņos, liek traukā un ar mikseri kuļ.

    Pa porcijām pievieno piena masu un kuļ līdz veidojas gaisīga, viendabīga masa.

    Banānus nomizo, saspiež putriņā kopā ar atlikušo pūdercukuru.

    Pievieno krēmam un kuļ 2 - 3 minūtes.

    Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu, garu uzgali un noliek ledusskapī uz 20 - 25 minūtēm.


    Vēja kūkas pilda ar krēmu - no apakšas vai sāniem iedur konditorejas uzgali un pilda ar krēmu.

    Vēja kūkas kārto uz šķīvja, pārleja ar kausētu šokolādi un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.


    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form