Vēja kūkas ar zemeņu pildījumu
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
1 glāze
naža gals
4 gab.
Pildījumam:

Vēja kūkas ar zemeņu pildījumu būs skaists un gards cienasts svētku galdam.

Ūdeni un pienu (1:1) ar sviestu un sāli uzvāra.

Vārošā šķidrumā ieber miltus (uzreiz visu paredzēto daudzumu) un maisot karsē, līdz mīkla vienveidīga un atdalās no katliņa malām.

Mīkla nav ļoti bieza.

Tad mīklu nedaudz atdzesē, pa daļām pievieno sakultas olas un maisa līdz rodas viendabīga masa.

Ar karoti liek uz pannas mīklas piciņas un cep.

Atdzesētām kūciņām nogriež "vāciņu".

Iekšā pilda samīcītas zemenes ar cukuru, pielej želantīnu un kad sāk biezēt, iejauc putukrējumu.

 Tad ar karoti ķeksē iekšā kūciņās (ja kaut kas paliek pāri no pagaršošanas)

Iesūtīja:
Pūķīte

Comment Form