Foto: Vida Press
Lai pagatavotu vējakūkas ar vārīto krēmu un zemenēm, vajadzīgas zināmas virtuves iemaņas - gan plaucētās mīklas, gan vārītā krēma pagatavošanai ir savi knifiņi, tomēr tas ir to vērts, īpaši, ja vēlies kādu īpaši iepriecināt vai pārsteigt. Reti kurš spēs atteikties no tāda grēcīga kāruma!
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
60 gsviests150 mlūdens75 gmilti2 olas600 mlpiens4 ĒKvaniļas pudiņa pulveris2 ĒKcukurs100 mlsaldais krējums200 gzemenes pūdercukurs

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu: Katliņā liek sviestu un 150 ml ūdens. Karsē, līdz sviests izkusis. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri un rūpīgi samaisa.

2

Katliņu liek atkal uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikā.

3

Noņem katlu no uguns, mīklu atdzesē. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un iemaisa mīklā. Pievieno otru olu, iemaisa un sakuļ mīklu, līdz tā kļūst spīdīga un gluda.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Cepamplāti pārklāj ar cepampapīru. Ar ēdamkaroti uz plāts liek astoņas vienāda izmēra mīklas piciņas.

5

Kūciņas cep 30 minūtes, tad pārklāj ar cepampapīru un cep vēl 5 minūtes, līdz izveidojusies kraukšķīga garoziņa. Gatavās vējakūkas izņem no krāsns un atdzesē.

6

Kamēr kūciņas cepas, gatavo krēmu. Šoreiz izmantojām veikalos nopērkamo vaniļas pudiņa maisījumu, ko sakūlām ar siltu pienu un cukuru atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.

7

Gatavo pudiņu atdzesē un sakuļ. Samaisa ar sakultu putukrējumu.

8

Vējakūkām nogriež "cepures" un piepilda ar krēmu. Pārkaisa ar sagrieztām zemenēm. Kūkām uzliek "vāciņus" un pārkaisa ar pūdercukuru.

9

Pirms pasniegšanas pāris stundas kūciņas patur vēsumā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!