Vēja kūkas ar vārīto krēmu
Foto: Vida Press
4.5714 7
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Vējakūkām:
60 g
60 g sviests
sviests
150 ml
150 ml ūdens
ūdens
75 g
75 g milti
milti
2
2 olas
olas
Krēmam:
600 ml
600 ml piens
piens
4 ĒK
4 ĒK vaniļas pudiņa pulveris
vaniļas pudiņa pulveris
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
200 g
200 g zemenes
zemenes
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai pagatavotu vējakūkas ar vārīto krēmu un zemenēm, vajadzīgas zināmas virtuves iemaņas - gan plaucētās mīklas, gan vārītā krēma pagatavošanai ir savi knifiņi, tomēr tas ir to vērts, īpaši, ja vēlies kādu īpaši iepriecināt vai pārsteigt. Reti kurš spēs atteikties no tāda grēcīga kāruma!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo mīklu:

    Katliņā liek sviestu un 150 ml ūdens. Karsē, līdz sviests izkusis. Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri un rūpīgi samaisa.

    Katliņu liek atkal uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas vienā pikā.

    Noņem katlu no uguns, mīklu atdzesē. Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un iemaisa mīklā. Pievieno otru olu, iemaisa un sakuļ mīklu, līdz tā kļūst spīdīga un gluda.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Cepamplāti pārklāj ar cepampapīru. Ar ēdamkaroti uz plāts liek astoņas vienāda izmēra mīklas piciņas.

    Kūciņas cep 30 minūtes, tad pārklāj ar cepampapīru un cep vēl 5 minūtes, līdz izveidojusies kraukšķīga garoziņa. Gatavās vējakūkas izņem no krāsns un atdzesē.

    Kamēr kūciņas cepas, gatavo krēmu. Šoreiz izmantojām veikalos nopērkamo vaniļas pudiņa maisījumu, ko sakūlām ar siltu pienu un cukuru atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.

    Gatavo pudiņu atdzesē un sakuļ. Samaisa ar sakultu putukrējumu.

    Vējakūkām nogriež "cepures" un piepilda ar krēmu. Pārkaisa ar sagrieztām zemenēm. Kūkām uzliek "vāciņus" un pārkaisa ar pūdercukuru.

    Pirms pasniegšanas pāris stundas kūciņas patur vēsumā. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form