Vējakūku recepte
Foto: Shutterstock
5.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 ml
75 g
2 gab.
1 šķipsna

Gaisīgās un gardās vējakūkas.

Katlā ielej ūdeni un ieliek sagrieztu sviestu, silda, kamēr sviests izkūst un tad to uzvāra. 

Katliņu noņem no uguns, pievieno izsijātus miltus un šķipsniņu sāls.

Visu maisa, līdz mīkla saiet mīkstā kamolā.

Atdzesē kādas 5-10 minūtes un tad pakāpeniski pievieno viegli sakultas olas. 

Jākuļ spēcīgi, tad mīkla būs viendabīga un spīdīga. 

Cepamo plāti ietauko ar sviestu un apslaka ar ūdeni. Mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež 5-7 cm garas desiņas (cik nu lielas kūciņas grib). 

Apziež ar sakultu olu un liek 220*C cepties kādas 10 minūtes, tad samazina karstumu uz 190*C un cep vēl 20 minūtes.

Ņem ārā un vai nu pārgriež uz pusēm un atdzesē vai vienkārši taisa iegriezumu sānos. 

Pildīt var ar sakultu biezpiena un putukrējuma masu. 

Iesūtīja: Sanchulis

Comment Form