Vējakūku recepte
Foto: Shutterstock
5.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 ml
150 ml ūdens
ūdens
60 g
60 g sviests
sviests
75 g
75 g milti
milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Dažādas mīklas
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Gaisīgās un gardās vējakūkas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā ielej ūdeni un ieliek sagrieztu sviestu, silda, kamēr sviests izkūst un tad to uzvāra. 

    Katliņu noņem no uguns, pievieno izsijātus miltus un šķipsniņu sāls.

    Visu maisa, līdz mīkla saiet mīkstā kamolā.

    Atdzesē kādas 5-10 minūtes un tad pakāpeniski pievieno viegli sakultas olas. 

    Jākuļ spēcīgi, tad mīkla būs viendabīga un spīdīga. 

    Cepamo plāti ietauko ar sviestu un apslaka ar ūdeni. Mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež 5-7 cm garas desiņas (cik nu lielas kūciņas grib). 

    Apziež ar sakultu olu un liek 220*C cepties kādas 10 minūtes, tad samazina karstumu uz 190*C un cep vēl 20 minūtes.

    Ņem ārā un vai nu pārgriež uz pusēm un atdzesē vai vienkārši taisa iegriezumu sānos. 

    Pildīt var ar sakultu biezpiena un putukrējuma masu. 

    Iesūtīja: Sanchulis

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form