55Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
150 mlūdens60 gsviests75 gmilti2 gab.olas1 šķipsnasāls
Sagatavošana
1
Katlā ielej ūdeni un ieliek sagrieztu sviestu, silda, kamēr sviests izkūst un tad to uzvāra.
2
Katliņu noņem no uguns, pievieno izsijātus miltus un šķipsniņu sāls.
3
Visu maisa, līdz mīkla saiet mīkstā kamolā.
4
Atdzesē kādas 5-10 minūtes un tad pakāpeniski pievieno viegli sakultas olas.
5
Jākuļ spēcīgi, tad mīkla būs viendabīga un spīdīga.
6
Cepamo plāti ietauko ar sviestu un apslaka ar ūdeni. Mīklu liek konditorejas maisiņā un izspiež 5-7 cm garas desiņas (cik nu lielas kūciņas grib).
7
Apziež ar sakultu olu un liek 220*C cepties kādas 10 minūtes, tad samazina karstumu uz 190*C un cep vēl 20 minūtes.
8
Ņem ārā un vai nu pārgriež uz pusēm un atdzesē vai vienkārši taisa iegriezumu sānos.
9
Pildīt var ar sakultu biezpiena un putukrējuma masu.
Iesūtīja:
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit