Foto: Publicitātes foto
Veldzēties ar ko ledainu, kas atvēsina un iepriecina, vasarā vienmēr ir aktuāli. Lieliska izvēle vasaras sezonas ballītēm un tveicīgiem jūnija vakariem ir aukstās zāļu tējas jeb granitas, kas ir veselīgāka un slāpes veldzējošāka alternatīva saldinātajiem dzērieniem. Recepti iesaka šefpavārs, gardēdis un ''Barbora.lv'' garšas eksperts Dzintars Kristovskis.
240Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 ĒKzāļu tēja1 lūdens pēc garšascukurs pēc garšascitronu vai cidoniju sula2 gab.olu baltumi saujasvaigas ogas saujapiparmētru lapiņas

Sagatavošana

1

Uzvāra zāļu tēju pēc izvēles. Viena no Jāņu laika piemērotākajām kombinācijām ir vīgrieze ar kumelīti un piparmētru. Kaltētās tējas ber katliņā vienādās daļās – pa ēdamkarotei no katras tējas. Visu pārlej ar karstu ūdeni un atstāj 30 minūtes ievilkties.

2

Kad tēja ievilkusies, to nokāš caur sietu un atdzesē.

3

Tējai pēc garšas pievieno cukuru un citronu sulu (var izmantot arī cidoniju sulu).

4

Lej seklā traukā, ko var ielikt saldētavā, un saldē līdz brīdim, kad uz virsmas sāk parādīties pirmie ledus kristāli.

5

Atsevišķā traukā saputo divus olu baltumus un iemaisa sasalt sākušajā masā. Turpina saldēt un apmaisa ik pa 30 minūtēm. Pēc pāris stundām traukā sāks veidoties sniegam līdzīga masa – tad vasarīgā granita arī ir gatava.

6

Pasniedz vienu pašu vai arī ar svaigām ogām, augļu šķēlītēm vai piparmētru lapiņām kā atsvaidzinošu desertu, ko baudīt ar salmiņu vai karotīti.

Lai atvēsina un iepriecina!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!