Veldzējošā granita – ledainais zāļu tējas deserts
Foto: Publicitātes foto
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 ĒK
3 ĒK zāļu tēja
zāļu tēja
1 l
1 l ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas citronu vai cidoniju sula
citronu vai cidoniju sula
2 gab.
2 gab. olu baltumi
olu baltumi
sauja
sauja svaigas ogas
svaigas ogas
sauja
sauja piparmētru lapiņas
piparmētru lapiņas
  • Pasaules Virtuve
  • Veldzēties ar ko ledainu, kas atvēsina un iepriecina, vasarā vienmēr ir aktuāli. Lieliska izvēle vasaras sezonas ballītēm un tveicīgiem jūnija vakariem ir aukstās zāļu tējas jeb granitas, kas ir veselīgāka un slāpes veldzējošāka alternatīva saldinātajiem dzērieniem. Recepti iesaka šefpavārs, gardēdis un ''Barbora.lv'' garšas eksperts Dzintars Kristovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzvāra zāļu tēju pēc izvēles. Viena no Jāņu laika piemērotākajām kombinācijām ir vīgrieze ar kumelīti un piparmētru. Kaltētās tējas ber katliņā vienādās daļās – pa ēdamkarotei no katras tējas. Visu pārlej ar karstu ūdeni un atstāj 30 minūtes ievilkties.

    Kad tēja ievilkusies, to nokāš caur sietu un atdzesē.

    Tējai pēc garšas pievieno cukuru un citronu sulu (var izmantot arī cidoniju sulu).

    Lej seklā traukā, ko var ielikt saldētavā, un saldē līdz brīdim, kad uz virsmas sāk parādīties pirmie ledus kristāli.

    Atsevišķā traukā saputo divus olu baltumus un iemaisa sasalt sākušajā masā. Turpina saldēt un apmaisa ik pa 30 minūtēm. Pēc pāris stundām traukā sāks veidoties sniegam līdzīga masa – tad vasarīgā granita arī ir gatava.

    Pasniedz vienu pašu vai arī ar svaigām ogām, augļu šķēlītēm vai piparmētru lapiņām kā atsvaidzinošu desertu, ko baudīt ar salmiņu vai karotīti.

    Lai atvēsina un iepriecina!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form