Brokastu kartupeļu sacepums pannā ar olu un sēnēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g jaunie kartupeļi
jaunie kartupeļi
2 ĒK
2 ĒK rapšu eļļa vai saulespuķu eļļa
rapšu eļļa vai saulespuķu eļļa
6 šķēles
6 šķēles kūpināts bekons
kūpināts bekons
125 g
125 g sēnes (piemēram, šampinjoni)
sēnes (piemēram, šampinjoni)
6
6 olas
olas
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
pētersīļi
pētersīļi
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu sacepumi
  • Omletes un olu ēdieni
  • Sēņu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Arī brokastis var būt sātīgas! "Fritatta" ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Jaunos kartupeļus liek katliņā ar ūdeni un izvāra mīkstus (12-15 min.). Kad gatavi, nosusina un atliek maliņā.

    Uz plīts uzkarsē pannu ar eļļu, un tajā samet bekona gabaliņus un sagrieztas sēnes. Regulāri apmaisot, cep aptuveni piecas līdz septiņas minūtes. Bekonam jābūt kraukšķīgam, bet sēnēm mīkstām. Kad tas izdarīts, pannu pastumj malā no uguns.

    Kad kartupeļi nedaudz atdzisuši, tos sagriež biezās šķēlītēs un ber klāt bekonam un sēnēm.
    Olas bļodiņā viegli sakuļ ar dakšiņu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masu lej pannā pa virsu kartupeļiem.

    Pannai liek virsū vāku un liek cepties uz vidējas uguns aptuveni piecas minūtes.

    Pannu pēc tam ieliek uz dažām minūtēm cepeškrāsnī vai maizes krāsniņā, lai sacepuma virsa viegli apbrūnētu.

    Pirms pasniegšanas garnē ar pētersīļiem.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form