Foto: Shutterstock
Neparasta, garda un veselīga pica, kuras sastāvā nav ne kripatiņas "parasto" miltu. Tā vietā - itāļu vērtīgā putra polenta, kas papildināta ar gardiem dārzeņiem.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
PICAS PAMATNEI:220 gvidēja maluma kukurūzas milti polentai sāls pipari2 ĒKolīveļļa GARNĒJUMAM: tomātu mērce sīpols baklažāns2 nelieli tomāti pāris šampinjoni

Sagatavošana

1

No kukurūzas miltiem pagatavo polentas putru pēc uz paciņas dotajiem norādījumiem. Vienīgais, ko drīkst darīt citādi – polentu pagatavot biezu, lai to viegli varētu izklāt picas pamatnes formā. Polentai pēc garšas pievieno sāli un piparus.

2

Kad polenta gatava, lielu cepešpannu iesmērē ar olīveļļu. Nekādā gadījumā pannu neizklāj ar cepamo papīru, jo tad polenta nesaglabās līdzenu tekstūru.

3

Cepeškrāsni liek sildīties uz 190 grādiem.

4

Polentas masu klāj uz cepešpannas un izlīdzina apaļā picas formā tā, lai tā būtu līdz vienam centimentram bieza platumā un aptuveni 30 centimetrus liela diametrā.

5

Picas pamatni iesmērē ar tomātu mērci un izklāj uz tās sagrieztos dārzeņus – sīpolu, baklažānu, tomātus un šampinjonus – vēlamajā secībā. Lai baklažānu būtu mīkstāki, tos pirms likšanas uz picas var pāris minūtes apcept uz pannas.

6

Picu cep aptuveni 20 minūtes, līdz tā kļuvusi zeltaina. Kad tā gatava, ļauj tai atpūsties cepeškrāsnī aptuveni piecas minūtes.

Gatavo picu var apkaisīt ar rīvētu sieru un garšaugiem. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!