Veselīgais pieneņu sīrups
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
300
300 pieneņu galviņas
pieneņu galviņas
2,2 kg
2,2 kg brūnais cukurs
brūnais cukurs
2
2 citroni
citroni
2,6 l
2,6 l ūdens
ūdens
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Sīrupi
  • Pasaules Virtuve
  • Pieneņu sīrupu varēsi izmantot gan kā gardu našķi, gan dažādu saldu kārumu gatavošanai, gan ārstnieciskos nolūkos, jo tautas medicīna to iesaka pievienot siltai tējai saaukstēšanās gadījumos, kā arī gremošanas procesu regulēšanai. Recepti piedāvā mūsu lasītājā Ineta Sokolovska.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ziedus ieteicams ievākt saulainā laikā, kad nokritusi rasa. Zaļie ziedkausiņi sīrupu padarīs rūgtu, tādēļ dzeltenās ziedlapiņas ir jāatdala no pieneņu "cepurītēm".

    Liek ziedlapiņas traukā, pārlej ar verdošu ūdeni un diennakti nostādina.

    Nokāš šķidrumu, cītīgi izspiežot arī visu šķidrumu no pieneņu "biezumiem". Pievieno iegūtajam šķidrumam abu citronu sulu, cukuru, samaisa, liek uz vidēji lielas uguns un vāra aptuveni 2,5–3 stundas, līdz sīrups sāk sabiezēt.

    Veselīgais pieneņu sīrups
    Foto: Ineta Sokolovska

    Pilda sīrupu aizvākojamās burkās vai traukos un uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form