Veselīgais priežu čiekuru sīrups
Foto: Diāna Jurdža
3.8667 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

"Ģimenē mācāmies izmantot dabas piedāvātās iespējas, tāpēc vācam tējas, kaltējam upeņu zariņus, vārām sīrupus utt. Šobrīd ir īstais laiks doties uz mežu pēc mazajiem, zaļajiem priežu čiekuriņiem, lai no tiem pagatavotu gardu sīrupu, kas tautas medicīnā tiek izmantots imunitātes stiprināšanai, kā arī saaukstēšanās, klepus un dažādu elpceļu slimību apkarošanai," stāsta receptes autore Diāna Jurdža.

Čiekuriņus attīra no skujām, nogriež kātiņus. Blanšē 10 minūtes, pārlejot ar karstu ūdeni, lai attīrītu no putekļiem un citiem gruzīšiem, kas pielipuši pie sveķainajiem čiekuriem.

Uzvāra ūdeni, pieber cukuru, maisot izšķīdina. Kad cukurs izšķīdis, vāra 10 minūtes, tad ber klāt čiekurus. Vāra uz lēnas uguns 3 stundas, ik pa laikam nosmeļot putas, kā vārot ievārījumu.

Pilda izkarsētās burciņās, aizvāko un satin dvielī, kamēr atdziest.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form