Foto: DELFI
Jā, mūsu mīlestība pret tako kļūst aizvien spēcīgāka, un tas ir iemesls uzaicināt draugus uz nākamo tako ballīti, jo ir jāizmēģina šis veselīgais un gardais cienasts – vistas tako ar salsu un krējuma mērcīti! Patiesībā vistas tako ir vieni no iecienītākajiem, jo tie ir liesi, veselīgi un patiešām garšīgi. Nu, vismaz reizi nedēļā šiem ir jābūt tavā ēdienkartē!
40Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.tortiljas (8 mini vai 4 lielās)600 gvistas krūtiņa saujalapu salāti skābais krējums80 grīvēts siers1 TKolīveļļa400 mlsalsa1 gab.sarkanais sīpols2 gab.ķiploka daiviņas1 TKkumīns1 TKpaprikas pulveris1 TKčili pulveris pēc garšassāls pēc garšaspipari lociņi gvakamole (pēc izvēles)

Sagatavošana

1

Vispirms pagatavo tako vistu pildījumu. Izvāra 600 gramus vistas krūtiņas verdošā ūdenī (veselīgajā versijā nepievieno buljona kubiņu, bet, ja nav vēlmes pēc liela veselīguma, droši var pievienot arī to). Vāra, līdz vista ir gatava. Pēc tam uzreiz gaļu sasmalcina (plucina), izmantojot divas dakšiņas.

2

Tikmēr uz vidējas uguns sakarsētā pannā lej nedaudz olīveļļas un ber kubiņos sagrieztus sarkanos sīpolus. Apcep, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno ķiploku un visu pacep dažas sekundes.

3

Pa to laiku liek uzkarsēties cepeškrāsni uz 200°C.

4

Pannā klāt sīpoliem un ķiplokiem pievieno 400 ml salsas un visas garšvielas (ja kāda no ieteiktajām garšvielām negaršo, piemēram, kumīns, droši to var nepievienot). Visu kārtīgi samaisa un ļauj nedaudz pasautēties.

5

Pēc brīža pievieno iepriekš sasmalcināto/plucināto vistu, visu labi samaisa un ļauj mērces garšām savilkties, paturot 2-3 minūtes uz mazākas uguns.

6

Ievieto divas mini tortiljas cepeškrāsnī (šajā gadījumā izvēlējāmies lielās tortiljas, bet ieteikums ir ņemt mazās!), saloka virs grila restes, lai izveidotos tako laiviņa, un grauzdē apmēram 3-4 minūtes, līdz tortilja kļūst kraukšķīga.

7

Kad tortiljas pārtapušas tako versijā, pienācis laiks tās sapildīt ar visām sastāvdaļām. Vispirms liek saujiņu salātu lapas, iepriekš pagatavoto vistas/salsas masu, pa virsu rīvēto sieru un atkal nedaudz vistas mērces. Visu noslēdz ar skābā krējuma mērcīti (krējumu sajauc kopā ar dillēm un šķipsniņu sāls). Apkaisa ar svaigiem, sakapātiem lociņiem.

Ja ir vēlme, pēc tam tako var papildināt ar gvakamoli. Bet baudāmi ir arī bez tās.

Lai garšīgi tako vakari!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!