Veselīgais zirņu 'popkorns'
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g saldēti, atlaidināti zaļie zirnīši
saldēti, atlaidināti zaļie zirnīši
400 g
400 g konservēti turku zirņi bez šķidruma
konservēti turku zirņi bez šķidruma
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
0.5 TK
0.5 TK maltas koriandra sēklas
maltas koriandra sēklas
1/4 TK
1/4 TK kūpinātās paprikas pulveris
kūpinātās paprikas pulveris
1 TK
1 TK ķiploku pulveris
ķiploku pulveris
2 ĒK
2 ĒK sezama vai čia sēklas (var nepievienot)
sezama vai čia sēklas (var nepievienot)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dažādas uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Skolēnu ģimenēs pierimis priecīgais satraukums par jauna mācību gada sākumu un sācies jaunu izaicinājumu laiks, plānojot skolēnu aktivitātes, pulciņu grafikus un arī ēdienreizes. Lai mazinātu bērnu vēlmi našķoties ar neveselīgām uzkodām brīžos, kad gribas enerģiju, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka stilīgu un veselīgu uzkodu – turku zirņu un zaļo zirnīšu našķi, kas atgādina sāļo popkornu, taču ir daudz veselīgāks – tam ir daudz vairāk olbaltumvielu un daudz mazāk tauku!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saber lielā bļodā atlaidinātus zaļos zirnīšus un turku zirņus bez šķidruma.

    Pievieno zirņiem visas pārējās sastāvdaļas un samaisa, lai eļļa ar garšvielām pārklāj zirņus no visām malām.

    Ber zirņus uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 170 grādos aptuveni 40 minūtes, ik pa 10 minūtēm atverot cepeškrāsns durtiņas un visu apmaisot.

    Atdzesē un bauda!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form