Veselīgie biešu salāti
Foto: Publicitātes foto
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Veselīgu biešu salātu recepti iesaka "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200C°. Bieti nomazgā un cep krāsnī aptuveni stundu, ik pa laikam gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

Kamēr cepas biete, gatavo marinādi – kļavu sīrupu savieno ar ķiršu etiķi, maltām ķimenēm un jūras sāli. Kad biete gatava, izņem no krāsns, nomizo, sagriež gabaliņos, kārto bļodā, pārlej ar marinādi un ļauj ievilkties.

Pēc 30 minūtēm nolej lieko marinādi, pievieno saulespuķu eļļu, viegli apmaisa un salāti gatavi!

"Sezonas laikā iesaku pievienot arī biešu lapiņas, kā arī mazos ķirštomātiņus vai pupiņas. Krāsnī cepto biešu salāti labi saderēs ar liellopa cepeti vai medījumu. Tāpat šos salātus var izvēlēties vieglām vakariņām. Lai labi garšo!" iesaka Ilga Joma.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form