Veselīgie gārsas salāti
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2–3 saujas
Jogurta mērcei
pēc garšas
1/2 TK
Sinepju mērcei
pēc garšas

Gārsa tiek uzskatīta vien par grūti iznīcināmu nezāli, bet velti, jo agrā pavasarī, kamēr lapiņas ir gaiši zaļas un maziņas, tās droši var plūkt un izmantot gardu, vitamīniem un minerālvielām pārbagātu salātu pagatavošanai. Pavasarī nav nekā vērtīgāka, ko daba mums var piedāvāt, turklāt pļavās un dārzos gārsas ir pieejamas par baltu velti!

Īpaši sulīgas būs ēnā augušas gārsas. Tikai atceries, ka tās nevajag ievākt lielceļu tuvumā.

Kad gārsas salasītas, tās kārtīgi noskalo, nosusini papīra dvielī un, ja vēlies, vari sasmalcināt.

Gārsai piemīt neitrāla garša, tādēļ salātu aizdarīšanai vari izmantot dažādas mērces. Šoreiz piedāvājam pagatavot jogurta vai sinepju mērci. Kā tas darāms? Vienkārši liec visas sastāvdaļas burciņā, aizvāko to, sakrati un gatavo mērci pārlej salātiem.

Padoms: gārsa lieliski iederēsies arī tradicionālajos tomātu-gurķu salātos, kas papildināti ar dillēm, lociņiem un aizdarīti ar skābo krējumu

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form