Veģetārā restorāna "Dzīvoklis Nr. 19" pavārs, veģetārietis Inārs Bīrmanis rāda, kā pagatavot sātīgu, vitamīniem bagātu un gardu veģetāro maltīti ziemas laikā.
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

SAUTĒJUMAM: baklažāni vārītas vai tvaicētas bietes kvinoja lēcas koriandrs, timiāns, ķimenes sāls, pipari MĒRCEI: sarkanais sīpols saldētas upenes brūkleņu ievārījums sviests timiāns, kaltēti pētersīļi sāls, pipari

Sagatavošana

1

Vispirms liek vārīties kvinoju un lēcas. Ilgāk vārās tumšā kvinoja, tādēļ to katliņā ber pirmo. Apmēram pēc 8 minūtēm pievieno lēcas, pašās beigās – gaišo kvinoju. Kad kvinoja ir piebriedusi un parādās baltas "acis", tā ir gatava.

2

Sagriež baklažānus un liek cepties. Kad baklažāni apbrūninājušies, pievieno bietes un lēcu, kvinojas putru, garšvielas un nedaudz pasutina.

3

Kamēr kvinoja un baklažāni sautējas, gatavo mērci. Katliņā vai pannā sviestā apcep smalcinātu sarkano sīpolu, izkarsē arī garšvielas – timiānu un pētersīļus. Pievieno saldētās upenes un brūkleņu ievārījumu un visu uzkarsē. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

4

Pasniedz ar upeņu – sīpolu mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!