Dievīga siera kūka no teju vai ikoniskām sastāvdaļām - "Nutella" riekstu krēma un "Oreo" cepumiem. Vienkārši pagatavo to un galvojam, ka tava pusaugu meita vai dēls kaut uz brīdi zaudēs savu dumpinieciskumu un atkal raudzīsies tevī sajūsmas pilnām acīm - gluži kā bērnībā.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

12 gab."Oreo" cepumi, sasmalcināti450 gkrēmsiers220 g"Nutella" šokolādes-riekstu krēms470 mlsaldais krējums75 gsviests2 TKcitrona sula0.5 TKkanēlis65 gbrūnais cukurs65 gcukurs135 gcepumi, sasmalcināti (piemēram, "Selga")

Sagatavošana

1

Gatavo pamatni. Bļodā samaisa sasmalcinātus cepumus ar kanēli un brūno cukuru. Pievieno kausētu sviestu un kārtīgi samaisa.

2

Iegūto cepumu masu ber kūkas veidnē ar noņemamām malām un ar karoti vai lāpstiņu vienmērīgi izlīdzina un saplacina. Liek ledusskapī uz aptuveni pusstundu.

3

Gatavo krēmu. Krēmsieram pievieno citrona sulu un iemaisa. Tad pievieno saldo krējumu un kuļ, līdz masa sāk sabiezēt. Pievieno cukuru un turpina kult vēl pāris minūtes.

4

Krēmu sadala divās daļās. Vienai daļai pievieno sasmalcinātos "Oreo" cepumus un iemaisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Otrai daļai pievieno "Nutella" krēmu un iemaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

5

Izņem no ledusskapja kūkas pamatni. Liek "Oreo" krēma pildījumu virs pamatnes, izlīdzina un liek ledusskapī aptuveni uz pusstundu. Tad izņem, liek vednē "Nutella" krēma pildījumu, izlīdzina un liek ledusskapī uz 3-4 stundām vai uz visu nakti.

6

Pirms pasniegšanas veidnei noņem malu un dekorē kūku ar "Oreo" cepumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!