Viegla pavasara uzkoda: pirmie sparģeļi ar olām
Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
800 g
800 g sparģeļi
sparģeļi
6 gab.
6 gab. cieti vārītu olu dzeltenumi
cieti vārītu olu dzeltenumi
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
Mērce
40 ml
40 ml olīveļļa
olīveļļa
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
1 TK
1 TK rozmarīns, smalki sakapāts
rozmarīns, smalki sakapāts
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Olu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Lielā olu vārīšana aiz muguras, bet sparģeļu laiks tikai priekšā. Pāri palikušās Lieldienu olas var savienot ar pirmajiem sparģeļiem, un sanāks pavasarīga un viegla maltīte, saka mājas garšu eksperts un Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā liek visas mērces sastāvdaļas, sāli un piparus un silda uz ļoti mazas liesmas 15 minūtes.

    Uzvāra katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pieliek sāli un liek iekšā sparģeļus uz divām minūtēm. Kamēr tie vārās, sagatavo aukstu ūdeni.

    Tiklīdz sparģeļu vārīšanās laiks pagājis, izceļ tos no karstā ūdens un liek aukstajā, lai tie pārstātu gatavoties.

    Kad sparģeļi atdzisuši, tos nokāš, liek traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sadrupinātām olām un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form