Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto

Lielā olu vārīšana aiz muguras, bet sparģeļu laiks tikai priekšā. Pāri palikušās Lieldienu olas var savienot ar pirmajiem sparģeļiem, un sanāks pavasarīga un viegla maltīte, saka mājas garšu eksperts un Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis.

20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gsparģeļi6 gab.cieti vārītu olu dzeltenumi pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari40 mlolīveļļa3 gab.ķiploka daiviņas, smalki sakapātas1 TKrozmarīns, smalki sakapāts

Sagatavošana

1

Pannā liek visas mērces sastāvdaļas, sāli un piparus un silda uz ļoti mazas liesmas 15 minūtes.

2

Uzvāra katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pieliek sāli un liek iekšā sparģeļus uz divām minūtēm. Kamēr tie vārās, sagatavo aukstu ūdeni.

3

Tiklīdz sparģeļu vārīšanās laiks pagājis, izceļ tos no karstā ūdens un liek aukstajā, lai tie pārstātu gatavoties.

4

Kad sparģeļi atdzisuši, tos nokāš, liek traukā, pārlej ar mērci, pārkaisa ar sadrupinātām olām un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!