Vieglā siermaizīte ar sālītu gurķi un selerijas mērci
Foto: Publicitātes attēls
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 šķēles
4 šķēles tostermaize
tostermaize
4 šķēles
4 šķēles vieglais Krievijas siers
vieglais Krievijas siers
100 g
100 g tomātu mērce
tomātu mērce
100 g
100 g selerijas sakne
selerijas sakne
1
1 Šalotes sīpols
Šalotes sīpols
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2
2 sālīti gurķi
sālīti gurķi
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi
pētersīļi
 
eļļa
eļļa
  • Brokastis
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Gardas maizītes ar paša gatavotu selerijas mērci, sālītiem gurķiem un sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsētā katliņā ar eļļu izsautē iepriekš sakapātu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku.

    Pievieno smalki kubiņos sagrieztu seleriju, pasautē pāris minūtes, papildini ar tomātu mērci.

    Uzliec katliņam vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 30 minūtes (līdz selerija mīksta). Pieber sāli un cukuru pēc garšas, atdzesē.

    Uz maizes smērē biezā kārtā mērci, pārklāj ar šķēlēs sagrieztu sālītu gurķi, tad – ar sieru un cep krāsnī, līdz siers izkusis un maizes apakša – zeltaina.

    Padoms: pirms cepšanas tostermaizi var sagriezt mazākos gabaliņos, veidojot pirkstiņuzkodas.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form