Vieglā siermaizīte ar sālītu gurķi un selerijas mērci
Foto: Publicitātes attēls
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Gardas maizītes ar paša gatavotu selerijas mērci, sālītiem gurķiem un sieru. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.

Uzkarsētā katliņā ar eļļu izsautē iepriekš sakapātu sīpolu un sasmalcinātu ķiploku.

Pievieno smalki kubiņos sagrieztu seleriju, pasautē pāris minūtes, papildini ar tomātu mērci.

Uzliec katliņam vāku un uz lēnas uguns sautē apmēram 30 minūtes (līdz selerija mīksta). Pieber sāli un cukuru pēc garšas, atdzesē.

Uz maizes smērē biezā kārtā mērci, pārklāj ar šķēlēs sagrieztu sālītu gurķi, tad – ar sieru un cep krāsnī, līdz siers izkusis un maizes apakša – zeltaina.

Padoms: pirms cepšanas tostermaizi var sagriezt mazākos gabaliņos, veidojot pirkstiņuzkodas.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form