Foto: Shutterstock

Īsts brīvdienu deserts. Izmanto saldētas vai svaigas ogas un sajauc ar saderīgu liķieri, piemēram, saldētas upenes ar upeņu liķieri (cassis). Pa virsu liec putotus olu baltumus un cep cepeškrāsnī grila režīmā, līdz olu mākoņi kļuvuši viegli brūni.

20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
150 gsaldētas vai svaigas ogas200 gcukurs2 ĒKogu liķieris0.5 TKrīvēts ingvers2 olu baltumi1 TKvaniļas esence

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni grila režīmā uz 150 ºC.

2

Katliņā sajauc ogas ar 50 gramiem cukura, pievieno liķieri un rīvētu ingveru. Visu karsē, līdz izveidojies pabiezs sīrups ar ogām. Ogu mērci ielej seklā keramikas kūku formā. Var izmantot arī divas porciju panniņas.

3

Pēc tam atdala olām baltumus un sakuļ mīkstās putās. Pa ēdamkarotei pievieno atlikušo cukuru, pa starpām to iekuļot. Veidosies biezas, spīdīgas olu putas. Pēdējo iekuļ vaniļu. Olu baltumus kārto virs ogām, lai tās būtu pilnībā nosegtas. Liek cepeškrāsnī un grilē apmēram 8 minūtes, līdz olu baltums sāk brūnēt. Nedaudz atdzesē un pasniedz siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!