Foto: LTV publicitātes foto

Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā gatavojama cepumu un iebiezinātā piena kūka, kas Rēzeknes piena kombināta ziedu laikos bijusi Latgales pusē iecienīts kārums.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 paciņa cepumu "Selga"100 gsviests4 olu dzeltenumi1 citrons400 giebiezinātais piens ar cukuru ogas dekoram6 ĒKaliču ievārījums vai citu skābu ogu zapte

Sagatavošana

1

Sasmalcina cepumus un samīca ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina veidnē, kur apakšā ieklāts cepamais papīrs. Cep astoņas minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī.

2

Sakuļ četrus olu dzeltenumus, pamazām lej klāt iebiezināto pienu ar cukuru un klāt piespiež viena citrona sulu.

3

Lej uz cepumu pamatnes un izlīdzina. Cep vēl septiņas minūtes.

4

Vēl karstai pa virsu klāj ievārījumu. Atdzisušu rotā ar sezonas ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!