Vienkāršā cepumu kūka ar iebiezinātā piena pildījumu un plūmju zapti
Foto: LTV publicitātes foto
3.3333 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 paciņa cepumu "Selga"
paciņa cepumu "Selga"
100 g
100 g sviests
sviests
4
4 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1
1 citrons
citrons
400 g
400 g iebiezinātais piens ar cukuru
iebiezinātais piens ar cukuru
 
ogas dekoram
ogas dekoram
5-6 ĒK
5-6 ĒK aliču ievārījums vai citu skābu ogu zapte
aliču ievārījums vai citu skābu ogu zapte
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Sadarbībā ar LTV raidījumu "Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) piedāvājam uzzināt, kādi tad ir Latgales puses tradicionālie ēdieni. Zemnieku saimniecības "Solomina muiža" saimniece Inese Survilo māca, kā gatavojama cepumu un iebiezinātā piena kūka, kas Rēzeknes piena kombināta ziedu laikos bijusi Latgales pusē iecienīts kārums.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sasmalcina cepumus un samīca ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina veidnē, kur apakšā ieklāts cepamais papīrs. Cep astoņas minūtes līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī.

    Sakuļ četrus olu dzeltenumus, pamazām lej klāt iebiezināto pienu ar cukuru un klāt piespiež viena citrona sulu.

    Lej uz cepumu pamatnes un izlīdzina. Cep vēl septiņas minūtes.

    Vēl karstai pa virsu klāj ievārījumu. Atdzisušu rotā ar sezonas ogām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form

    Sludinājumi