Vienkāršā griķu putra ar ceptiem sīpoliem un speķi
Foto: Shutterstock
5.0000 4
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1.5 glāze
1.5 glāze griķi
griķi
3 glāzes
3 glāzes ūdens vai buljons
ūdens vai buljons
120 g
120 g žāvēts speķis vai cauraudzītis
žāvēts speķis vai cauraudzītis
2-3
2-3 sīpoli
sīpoli
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam vienkārši pagatavojama, bet ļoti garda un sātīga griķu putra ar ceptiem sīpoliem un cauraudzīti ikdienas pusdienu maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsētā dziļā pannā liek kubiņos sagrieztu speķi vai cauraudzīti, pievieno šķēlītēs sagrieztus sīpolus un cep, līdz gaļa un sīpoli ir zeltaini. Speķi un sīpolus izņem no pannas, liek atsevišķā traukā.

    Uz pannas palikušajos taukos ber griķus un nedaudz apcep, tad pārlej ar verdošu ūdeni vai buljonu, pievieno sāli un piparus, zem vāka uz minimālas liesmas tvaicē 15 minūtes.

    Putru pasniedz ar apceptajiem sīpoliem un gaļu.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form