Vienkāršā iesala maize bez raudzēšanas
Foto: Privātais arhīvs
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml iesala dzēriens, piemēram, "Bauskas"
iesala dzēriens, piemēram, "Bauskas"
500 ml
500 ml kviešu milti, izsijāti
kviešu milti, izsijāti
2 TK
2 TK sāls (bez kaudzītes)
sāls (bez kaudzītes)
15 g
15 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 sauja
1 sauja ķimenes
ķimenes
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • "Maizītei ir interesanta garša, kraukšķīga garoziņa. Tā īpaši labi garšo, pārziesta ar sviestu. Šī ir visvienkāršākā recepte maizes iejaukšanai bez raudzēšanas," teic mūsu lasītāja Laila Rudzone, iesakot pārbaudītu mājās ceptas maizes recepti.

    Sakarsē krāsni līdz 185 grādiem. Ietauko veidni.

    Miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri samaisa. Pielej klāt iesala dzērienu, pieber ķimenes. Ar karoti izmaisa.

    Mīklu lej veidnē un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī vienu stundu.

    Maizi izņem no krāsns un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form