Vienkāršā ievārījuma kūka ar āboliem
Foto: DELFI
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas

Reizēm ražas laikā mēdzam pārcensties ar ievārījumu gatavošanu, kā rezultātā ik gadu paliek pāri kāda pērnā gada ievārījuma burciņa, kurai neviens negrib skarties klāt. Lai tā neietu postā – var uzcept elementāru kūku... ar āboliem, jo tagad dārzos to ir pa pilnam!

Šo kūku var gatavot arī bez āboliem. Tāpat to var ēst ne tikai aukstu, bet arī tikko kā izņemtu no cepeškrāsns, kad tai blakus uz šķīvīša uzlikta kārdinoša saldējuma bumba.

Bļodā ielej ievārījumu, pievieno sodu, rūpīgi samaisa un atstāj "paburbuļot".

Nomizo ābolu, sagriež to nelielos kubiņos.

Bļodā iesit olas, pievieno cukuru, vanilīna cukuru un puto ar mikseri tik ilgi, līdz masa ir dubultojusies apjomā. Masai pievieno rīvētu citrona miziņu.

Masā lej ievārījumu, kārtīgi saputo. Pievieno skābo krējumu un atkal saputo.

Pakāpeniski pievieno 2 glāzes miltu, visu atkal saputo.

Ābola kubiciņus ieliek bļodā, pievieno tiem 2 ēdamkarotes miltu, visu apmaisa, lai visi kubiciņi ir ar miltiem.

Ābolus ber iekšā mīklā, viegli iecilā masā.

Mīklu lej formā un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 45 līdz 55 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns, atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form