Foto: Shutterstock
Svinībām vai vienkārši našķim - gardā kazeņu un saldā krējuma kūka, kurai biskvīts pagatavots ar paniņām vai kefīru.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
PILDĪJUMAM:500 gkazenes3 ĒKcukurs280 gsaldais krējums (35%) PAMATNEI:300 gmilti5 TKcepamais pulveris140 gsviests (auksts)100 gcukurs80 mlkefīrs vai paniņas1 gab.ola

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190*C.

2

Ieber miltus lielā bļodā, pievieno cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Pieliec sviestu, kurš iepriekš sagriezts gabaliņos.

3

Saberz ar rokām visu kopā, tad iemaisi cukuru.

4

Miltu maisījuma vidū izveido bedrīti, ielej tur paniņas un sakultu olu. Vieglām kustībām jauc miltus kopā ar šķidrumu, līdz izveidojas mīksta, lipīga mīkla.

5

Uz miltiem apkaisītas virsmas pavisam nedaudz samīci mīklu un izveido no tās apli 18 cm diametrā.

6

Uzliec izveidoto mīklu uz cepumu plāts, kas ieziesta ar taukvielām. Cep 30-35 minūtes, līdz kūka zeltaina un pacēlusies.

7

Noliec atdzist.

8

Gatavo pildījumu. Mazliet saspaidi kazenes ar cukuru.

9

Pārgriez kūku uz pusēm, apzied apakšu ar saputoto saldo krējumu, liec virsū saspaidītas ogas, tad liec virsū otru kūkas pusi.

10

Pārkaisi ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!