Ķirbju krēmzupa ar kartupeļiem un baziliku
Foto: DELFI
4.5000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. brangs sīpols
brangs sīpols
5 gab.
5 gab. kartupeļi
kartupeļi
400 g
400 g ķirbis
ķirbis
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. kausētā siera kārbiņa
kausētā siera kārbiņa
2 gab.
2 gab. buljona kubiņi
buljona kubiņi
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, baziliks
sāls, pipari, baziliks
Pasniegšanai:
 
baltmaizes grauzdiņi
baltmaizes grauzdiņi
 
siers
siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Darbdienas izskaņā pēdējais, ko ir vēlēšanās darīt, ir stāvēt pie plīts, tāpēc lieti noder receptes, kur visu var samest vienā katlā un pēc tam ēst gardu muti. Tāda ir arī šī ķirbju un kartupeļu krēmzupa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakapā vienu brangu sīpolu, kuru mazdrusciņ apcep, bet pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi un ripās sagrieztus kartupeļus. Visu aplej ar ūdeni.

    Pievieno sāli, piparus, buljona kubiņus.

    Vāra aptuveni 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti un pajukuši, bet pēc tam visu sablendē.

    Pievieno uz smalkās rīves saberztus ķiplokus un sakapātu, svaigu baziliku. Noslēgumā katlā iepeldina kausētā siera trauciņa saturu, pagaida, kamēr tas viendabīgi izkūst.

    Tikmēr uz pannas apcep baltmaizes grauzdiņus un sarīvē sieru, ar ko papildina krēmīgo bļodas saturu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form