Vienkāršā kūka ar mandarīniem cukura karamelē
Foto: Veronika Ļevša
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Vienkārši pagatavojama apgāztā kūka, kas ir gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Kūkas formu ar noņemamu malu izklāj ar cepamo papīru.

Ieziež formas apakšu ar sviestu, cieši vienu pie otras izkārto mandarīnu daiviņas, pārkaisa tās ar 1/3 glāzi cukura, pārliek ar sviesta piciņām.

Olas sakuļ ar atlikušo cukuru. Pievieno krējumu vai bezpiedevu jogurtu, eļļu, smalki sarīvētu vai kafijas dzirnaviņās samaltu viena mandarīna miziņu un iemaisa.

Miltus atsevišķā traukā sajauc ar cepamo pulveri, pievieno olu-krējuma masai un iekuļ.

Sagatavotu mīklu lej virs mandarīniem. Kūku liek krāsnī un cep 40 minūtes.

Formu izņem no krāsns, liek virsū attiecīga izmēra šķīvi, apgāž kūku uz tā otrādi, uzmanīgi noņem cepamo papīru.

Atdzesē, griež šķēlēs un pasniedz.

Lai labi garšo!

Tags

Ziemassvētki Krējums Cepamais pulveris Cukurs Eļļa Mandarīni Milti Olas Sviests Ātri pagatavojami ēdieni Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Ziemassvētku receptes Cepeškrāsns Pasniegt atdzesētu Pīrāgi un smalkmaizītes Tortes un kūkas viegli

Comment Form