Biezpiena pasha ar vīģēm un mandelēm
Foto: DELFI
4.5000 4
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
100 g
100 g cukurs
cukurs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
3
3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
 
vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
 
citrona sula
citrona sula
 
sarīvēta citrona miziņa
sarīvēta citrona miziņa
1-2 TK
1-2 TK sarīvēta apelsīna miziņa
sarīvēta apelsīna miziņa
 
mandeles
mandeles
 
žāvētas vīģes
žāvētas vīģes
 
dateles
dateles
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Lieldienu receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Lieldienu pasha daudzās ģimenēs ir neatņemama svētku maltītes sastāvdaļa. Biezpiena kārums tiek papildināts ar žāvētiem augļiem, riekstiem un citiem gardumiem. Arī šajā receptē ar sastāvdaļām iespējams variēt – ja negaršo vīģes, tās var nomainīt ar aprikozēm vai sukādēm. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rūta Rietuma, kafejnīcas "Austra" šefpavāre.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielā bļodā saldo krējumu saputo ar šķipsnu sāls. Citā traukā saputo sviestu ar cukuru, pēc tam pakāpeniski pievieno olu dzeltenumus un sakuļ, lai tie būtu kārtīgi iejaukti masā.

    Pēc tam pievieno biezpienu, vaniļas pāksts sēklas, nedaudz citrona sulas, citrona un apelsīna miziņas un visu kārtīgi samaisa.

    Masai pievieno putukrējumu un sadrupinātas mandeles, sakapātas vīģes, dateles un/vai citus žāvētus augļus, ogas un riekstus. Sastāvdaļas iecilā biezpiena masā.

    Ar marli izklāj sietu, iekšā liek biezpiena masu un atstāj ledusskapī vismaz 12 stundas, lai notek liekais šķidrums.

    Kad pasha nostāvējusies, to izņem no sieta un pasniedz uz liela servējamā šķīvja.

    Vienkāršā Lieldienu pasha
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form