Mājās cepta piena baltmaize
Foto: Vida Press
3.0556 18
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g kviešu milti
kviešu milti
150 g
150 g pilngraudu milti
pilngraudu milti
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK dzeramā soda
dzeramā soda
280 ml
280 ml paniņas vai jogurts bez piedevām
paniņas vai jogurts bez piedevām
100 ml
100 ml piens 2%
piens 2%
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Jautājot, kura smarža visvairāk saistās ar mājīgumu, nenoliedzami līderos būtu svaigi ceptas maizes smarža. Lai padarītu īpašāku kādu sestdienas rītu, iesakām reiz izcept maizi pašiem. Šai vienkāršajai receptei nevajadzēs ne raudzēšanu, ne speciālu maizes cepamo mašīnu. Izmēģini!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem.

    Lielā bļodā iesijā miltus, iemaisa tajos sāli un dzeramo sodu.

    Miltiem pievieno paniņas vai jogurtu, kā arī pienu. Visu samīca, veidojot mīkstu un viendabīgu mīklu.

    No gatavās mīklas izveido apaļu klaipiņu, ko liek uz ar sviestu iesmērēta cepampapīra.

    Ar delnu mīklas virspusē iespiež iedaļas, klaipiņu it kā sadalot astoņās daļās. Ja vēlas, var pārsijāt nedaudz miltu.

    Liek sakarsētajā krāsnī un cep 25 minūtes, līdz māju piepilda kārdinoša maizes smarža un maizīte apcepusies zeltaini brūna.

    Gatavo maizīti 10 minūtes atdzesē un tad sagriež nelielos gabaliņos. Pasniedz vēl siltu - ar sviestu un ievārījumu. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form