Vienkāršā melleņu jogurta kūka bez cepšanas
Foto: DELFI
3.6522 23
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
1.5
1.5 cepumu "Selga" paciņas
cepumu "Selga" paciņas
100 g
100 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
Pildījumam
300 ml
300 ml melleņu jogurts
melleņu jogurts
150 ml
150 ml iebiezinātais piens
iebiezinātais piens
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
2 glāzes
2 glāzes mellenes
mellenes
25 g
25 g želatīns
želatīns
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kūkas bez cepšanas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Ir ļoti laba doma melleņu sezonu ieskandināt ar vienkārši pagatavojamu jogurta kūku, kuras pildījumam pievienots iebiezinātais piens, gaisīgs putkrējums un krietna sauja pirmo melleņogu, kas kūkai piešķir īpaši skaistu krāsu un patīkamu garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pamatni: izkausē sviestu, sadrupina vai sablendē cepumus (var arī rīvēt). Samaisa cepumus ar sviestu un pievieno cukuru.

    Liek formā un saspiež, lai izveidojas stingra pamatne. Liek ledusskapī uz 15–20 minūtēm.

    Pa to laiku gatavo pildījumu. Uzbriedina želatīnu, pārlejot ar aukstu ūdeni. Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu, pamazām pievienojot pūdercukuru, līdz iegūts stingras konsistences putukrējums.

    Jogurtam pievieno glāzi melleņu un sablendē viendabīgā masā. Iemaisa jogurtā iebiezināto pienu un ar putojamo slotiņu uzmanīgi iemaisa putukrējumu, lai masa nezaudētu gaisīgumu.

    Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē. Kad tas izkusis, tievā strūkliņā pievieno kūkas pildījuma masai, vienlaicīgi maisot ar mikseri vai putojamo slotiņu.

    Lej masu formā virs cepumu kārtas, rotā ar atlikušajām mellenēm un liek ledusskapī uz 3-4 stundām, lai pildījums sastingtu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form